x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som du med fordel kan tjekke ud. Alle upcoming artister har brug for så meget opmærksomhed som muligt i den her svære tid for den spirende kultur. 

EEE GEE

En af de bedste følelser i verden er anerkendelsen af, at man er alt rigeligt i sig selv. At analogien om, at man skal fuldendes af et andet menneske, før man selv er et helt menneske, slet ikke er sand.

Det er den følelse, eee gee indkapsler på sin debutsingle ”Favourite Lover”. Et nummer, der akkompagneres af en smuk musikvideo, hvor Marie Boda spiller hovedrollen.

”I’m my own favourite lover / You can try if you like” synger hun i omkvædet med en hentydning til, at en fremtidig elsker skal konkurrere med den kærlighed, hun føler til sig selv. En konkurrence, der kun bliver sværere efter tre minutters i eee gees attituderige og henkastede selskab.

Eee gee er den danske sanger og sangskriver Emma Grankvist. Det er nordisk pop med et nik til americana, indie, folk og country. Det er sange om personlig udvikling og de klassiske coming-of-age dilemmaer.

YDEGIRL

At vi først nu giver spalteplads i denne sektion til danske Ydegirl, er lidt af en bommert fra vores side. For hvis der er nogen, du skal holde et skarpt øje med, er det hende. Opkaldt efter et 2000-årigt moselig fra Holland står danske Andrea Novel, der er performancekunstner og musikproducer. To titler, som i høj grad understreger den detaljeorienterede helhedsoplevelse, Ydegirl er.

Ydegirl har siden sin debut i 2016 kontinuerligt rumsteret på undergrundsscenen, og med sin nye, stærke single ”breezing back and forth between” er det på tide, at hendes hypnotiserende vokal og spartanske opbygninger får lov til at brage gennem muren.

Musikken er skrøbelig og fuldstændig skåret ind til benet. Der er lidt klaver, lidt guitar og lidt samples, og som altid er lyden underspillet, hvilket får lytteren til at hungre efter mere. Stemmen lægger sig fint op ad Kwamie Livs med sin dybe og hæse fremtoning. Alt imens universet eksperimenterer med alt fra hiphop til kammermusik og et twist af r&b. Selv kalder hun sin musik for nordisk barok, men det er i virkeligheden ikke til at sige, hvor Ydegirl bevæger sig hen næste gang.

NEU SIERRA

Hvis du har haft din radio tunet ind på P6 Beat inden for de seneste måneder, er du helt klart stødt på Neu Sierras ”Dirty Me” eller ”For The Last Time”. Hun er en ny, dansk artist med internationalt potentiale.

Neu Sierra byder op til alternativ rock, der sætter af fra punkscenen. Nana Nørgaard er sanger og sangskriver, og hun står omgivet af ekspressive trommer, støjende og melodiske guitarer og autoharpe. Særligt på singlen ”Dirty Me” står hun stærkt som et kærlighedsbarn mellem Nico og Nick Cave. Neu Sierra insisterer nemlig på at rumme lige dele ynde, råddenskab og intimiderende energi.

I foråret 2021 udkom Neu Sierras debut-ep Sulphur and Molassess. En ep, der rummer konsekvent stærke sange, og som lover stort potentiale fra den unikke musiker – og som gerne måtte have indeholdt mange flere end blot de fem mindeværdige og fortryllende sange.

NEPTUN

Der er en genre, som aldrig går af mode: Dansabel indierock med løbende guitarer pakket ind i historier om ungdom og kærlighed. Hvad end man står i det og gennemlever følelserne i dette øjeblik, eller man ser tilbage og mindes de lyse sommernætter uden jakker, hvor vennerne blev familie. Neptun mestrer genren og følelsen.

I skrivende stund har bandet udgivet tre numre, som hver især bør sættes på, når den kolde hvidvin er blevet lunken og skyggerne lange. ”Vi kunne dø i morgen” messer forsanger Terkel Korreman på ”Det ku’ blive til noget”, mens han på få minutter formår at opsummere ungdommelighedens mindset.

Der er en snert af The Minds of 99’s debutalbum, Underteksts uskyldige lyd og The Smiths’ underspillede coolness over Neptun. Det er den slags nymoderne 80’er-musik, der fortjener at blive spillet live på de danske festivaler – gerne hurtigst muligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA