x

GUIDE: Sådan sikrer du, at du streamer i 4K

GUIDE: Sådan sikrer du, at du streamer i 4K

Det kan godt være, at dit nye tv kan vise indhold i 4K, men det betyder ikke, at du rent faktisk også ser indhold i 4K. I denne guide hjælper vi dig med at sikre, at du får den fulde oplevelse, hvis overhovedet muligt

De fleste af de nye tv har mulighed for at vise indhold i 4K, og selvom 8K-skærme er ved at dukke op på markedet, så er 4K i øjeblikket den standard, der er den mest udbredte, og også den, der er indhold til.

Men bare fordi du har købt et tv, der kan vise 4K, så sker det altså ikke automatisk, at du også får indholdet i den kvalitet. Det kan være nødvendigt, at du rent faktisk tjekker, om du nu også får den ønskede opløsning.

Naturligvis kan du stadig se film i HD, hvilket de fleste streamingtjenester som udgangspunkt sender deres indhold ud i, men med et 4K-tv, så vil du jo gerne havde den fulde oplevelse, ikke?

Hvis du har en såkaldt set-top boks fra en udbyder, skal du tjekke, at den understøtter og er indstillet til at vise indhold i 4K. De nyere burde gøre det automatisk, men tjek alligevel for en sikkerheds skyld – eventuelt tjek med din udbyder, som kan fortælle dig, om din boks understøtter 4K.

Dernæst skal du sikre, at din set-top boks er sluttet til en 4K HDMI-port, hvis dit tv har en sådan. Her skal du tjekke din manual for at se, om du bruger den rigtige HDMI-port, eller om alle kan bruges.

Dernæst skal du tjekke din streamingtjeneste. HBO Max er først lige begyndt at streame udsendelser og film i 4K, så her er der ikke så meget indhold at komme efter endnu. Hvis du er Netflix-bruger, skal du opgradere dit abonnement for at få adgang til 4K indhold.

Hvis du bruger Disney+, er du mere heldig, de har over 900 film og omkring 300 tv-serier i 4K, og flere kommer til. Her skal du ikke have noget specielt abonnement. Hvis du gerne vil finde det aktuelle indhold der, kan du søge efter ”ultra HD og HDR” når du udforsker film, og så vil der dukke en masse 4K-indhold op.

Du kan også bare lige tjekke Pixars indhold, Marvel Cinematic Universe og Disney Originals – det er også 4K-indhold.

Dit tv kan muligvis også opskalere til 4K, men det er altså ikke det samme som at se film i udsendelser produceret i 4K.

LÆS OGSÅ: Ny streamingtjeneste udviklet til fans


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA