x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som vi varmt kan anbefale dig at holde øje med – dem kommer vi helt sikkert til at høre meget mere til.

RoseeLu 

Hvor mange unge tonser rundt uden en reel retning, når de er teenagere, vidste 20-årige Rosa-Lucia Frydensbjerg Jakobsen lige præcis, hvad hun ville bruge sit liv på.

Som 17-årig droppede hun ud af gymnasiet, flyttede hjemmefra og slog sig ned i København for at forfølge drømmen om at leve af og med musik.

Den drøm er nu meget tæt på at gå i opfyldelse.

Under navnet RoseeLu præsenterer den dygtige sanger og sangskriver nemlig et lydbillede baseret på stærke referencer til de alternative 90’ere med sine guitarbårne numre, hvor akkorderne er omlagte i ægte grunge-stil. Produktionerne løftes samtidig op af mere nutidige hiphop-elementer, hvor den stærke og nærværende vokal binder en sløjfe på det hele.

Sangene er skrevet for at komme af med uforløste følelser og for at få et rum mellem tankestrømmene, har hun tidligere forklaret. Og netop denne intention ses også tydeligt i sange som ”Fuck With My Feelings” og ”Playing Alone”.

Derudover kan den unge musiker allerede nu prale af at have været en del af en sang med mere end fire millioner streams. Nemlig bangeren ”L.A. Traffic” med LittGloss.

Julie Ellinor 

Hvis du har haft din radio tændt på P6 Beat inden for de sidste par måneder, er du med sikkerhed stødt på den danske musiker Julie Ellinor. Singlerne ”Disarray” og ”Oblivion” har nemlig fået en del airplay på radiokanalen – og med god grund.

Hun startede sin karriere i 2017 med den selvudgivne single ”Voyage”, og siden har hun heldigvis foldet sit univers ud, så vi nu har lyst til at bade deri.

Julie Ellinors sangskrivning er nemlig melodisk, stemmen er karakteristisk, og helt generelt lyder musikken upoleret på den der helt rigtige måde. Ellinor kommer fra en opvækst, hvor blandt andre Stevie Nicks har været soundtracket til hjemmet. I dag er det kunstnere som Kira Skov og John Mayer, som hun kigger til.

Det er den slags folkede pop-rock, der er behagelig at lytte til, og som bygger sig op til en tiltrængt musikalsk omfavnelse på en kold efterårsdag.

Karl Meyer

Dansk-svenske Karl Meyer spiller tidsrelevant popmusik med et old-school twist – og så har han en ægte håndværkstilgang til sin kreative proces. Han insisterer nemlig på at skrive sine tekster i hånden med blæk og på at indspille sine musik på analoge mixere.

Du kender ham måske som frontmand og forsanger i popbandet Glød, der i sin korte levetid nåede at udgive to singler, som opnåede imponerende streamingtal helt uden pladeselskab eller pr i ryggen.

For et lille års tid siden gik han dog solo, og han har allerede udgivet debutalbummet, Green or White, samt fået en del airplay hos både P3 og P4. Senest har han udgivet det varme, uptempo popsang ”Crashing Cars”. En sang, der handler om at begå de samme fejl om og om igen – og som lidt føles som en cykeltur i medvind på en søndag eftermiddag, mens solnedgangens stråler varmer ens kølige ansigt.

Selma Higgins 

Danske Selma Higgins er et næsten uopdaget blad på den danske musikscene. Vi oplevede hende første gang til Uhørt Festival, hvor hun præsenterede os for en mere rocket version af det folkede univers, der hidtil er blevet udgivet.

Dog er vokalen stadig lys og klar som en himmel på en crisp efterårsdag. Selma har nemlig den der helt rigtige folk-country twang, som rammer de rigtige steder. Det er Americana med et perfekt nordisk islæt.

For Selma handler det om at udtrykke en skønhed i sårbarheden, hvilket gør, at de smukke, sælsomme valg af toner og fraseringer inviterer lytteren ind i et gribende lydunivers med et stærkt nærvær og ærlighed. Naturen er omdrejningspunktet, og lidt ligesom Selma selv er det, er naturen på en og samme måde både vild og ustyrlig og blid og elegant. Vi glæder os til at se, hvad det kan blive til for Selma Higgins.

LÆS OGSÅ: SELMA HIGGINS-ANMELDELSE: Folkrocket stortalent med gylden stemme


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA