x

Dråben Podcast og GAFFA præsenterer hiphopfejring i Danmarks to største byer

Dråben Podcast og GAFFA præsenterer hiphopfejring i Danmarks to største byer

For at forhindre, at kulden trænger helt ind gennem marv og ben, har DRÅBEN Podcast i samarbejde med GAFFA lavet DRÅBEN FESTIVAL. Det bliver to aftener i Danmarks to største byer, hvor en fejring af hiphop er i fokus – og så bliver det en fest, uanset om man er inkarneret fan af genren eller ej.

I oktober 2020 slog DRÅBEN Podcast og GAFFA pjalterne sammen om et samarbejde, hvor hiphop-genren skulle dyrkes på en nysgerrig og velreflekteret måde.

– Loui og Emil har med deres enorme viden og engagement skabt en platform, som virkelig går i dybden med hiphop-genren, og som tager den alvorligt. De formår gang på gang at dissekere tracks, albums og tendenser i hiphop-verdenen på en vidende og videbegærlig måde, der inspirerer, sagde GAFFAs chefredaktør, Sidsel Thomassen, dengang.

I år kan podcasten faktisk fejre sin 3-års fødselsdag, og derfor har Loui Bosch-Fellah og Emil Lilleeidet Seest valgt at skabe et event, der ikke blot fejrer dem selv, men hiphop helt generelt.

De to podcastværter mødte hinanden i gymnasiet, hvor de blev venner over kærligheden til hiphoppen.

– Da vi blev færdige på gymnasiet, var det naturligt at sætte en mikrofon op mellem os og prøve at optage lidt. Det var sådan, DRÅBEN opstod. Ingen snakker om musik på den måde, vi gør. Det er ofte urelaterbart, når musik bliver anmeldt, forklarer Loui.

– Vi manglede noget, vi selv syntes var fedt, tilføjer Emil.

Og det er præcis med det mantra, at DRÅBEN Podcast nu byder velkommen til DRÅBEN FESTIVAL den 4. december på Copenhagen Distillery og den 18. december på Godsbanen i Aarhus.

– DRÅBEN kommer til at være en fejring! De første tanker var, at vi ville lave en fødselsdag, men i virkeligheden vil vi helst fejre hiphop i sig selv, og at man igen kan mødes mange mennesker. Vi har lavet et event, som vi ikke føler findes i forvejen. Vi vil selv gerne opleve et event, hvor man både kan høre upcoming artister, der får en chance for at stå på en stor scene, og samtidig lytte til de helt etablerede artister i toppen af hiphop, fortæller Emil.

– Derfor har vi kurateret en festival med de artister, vi selv synes er spændende – og vi kombinerer både de upcoming og de etablerede kunstnere, fortsætter Loui.

– Fælles for dem alle er, at de er sindssygt gode liveperformere. Der er ikke en, der ikke kan stå på en scene. Så selvom vi har et forskelligt line-up i forhold til popularitet – nogle har en halv million lyttere, og andre har nogle tusinde, er vi gået efter stærke liveperformere, overtager Emil.

– Så uanset hvad er man bare garanteret, at de starter en fest, slår Loui fast.

Netop fordi alle artister er så dygtige og kompetente på en livescene, lover både Loui og Emil også, at man får en kæmpe oplevelse, om man er hiphopfan eller ej. Og så er det også en god mulighed for at smage lidt på nogle nichegenrer inden for hiphop, forklarer de to podcastværter.

– Der er garanti for en sindssygt fed aften både i Aarhus og København, fordi der er så meget god energi blandt de optrædende. Man kan ikke undgå at danse med – og synge med, hvis man kender artisterne. Den er rimelig home safe, lyder det fra Emil.

– Og så er der jo kæmpe efterfest begge steder med Yo Johnny, som er en vanvittigt talentfuld dj, og derfor vil man også opleve, at det ikke kun er hiphop, når koncerterne er slut, lover Loui.

Billetsalget er i fuld gang via Billetlugen.

Programmet er som følger:

København den 4. december: Benny Jamz, Carl Knast, Michael Williams, Josie Amadonna og Yo Jonny

Aarhus den 18. december: Benny Jamz, Carl Knast, Michael Williams, Josie Amadonna, Josva, Lamin og Yo Johnny

Læs mere om kunstnerne her:

Benny Jamz har med sine over 10 år på hiphopscenen i Danmark taget pladsen som en af dem, der har været essentiel for udviklingen af hiphop. Han er blevet kaldt visionær, banebrydende og en af grundene til, at grimegenren kom til København fra London.

Josie Amadonna bliver beskrevet som en habil rapper, der med kække linjer beskriver sig selv som en boss. Hun har trods sin meget smalle diskografi formået at skabe sig et stærkt renommé på hiphopscenen i Danmark.

Carl Knast har med sit helt eget univers skabt en lyd, der ikke er nem at definere. Hans produktioner er gennemtænkte, og hans tekster er lige i skabet. Alt sammen fremført med en attitude, som er helt unik.

Michael Williams har trods sin unge alder gjort sig bemærket som en eminent performer, når han er på scenen. Han er en af dem, der er svær at undgå på den danske undergrundsscene.

Aarhusianske Josva har i længere tid floreret med sin tilbagelænede rap-stil og luksuriøse r&b-elementer. Han er en af de mest lovende artister i dansk crossover af hiphop og r&b og er et godt bud på at blive en af de helt store stjerner i Danmark. 

Efter en stærk ep med Artigeardit og et udsolgt Lille Vega-show er Lamin med længder det mest varme navn på hiphop-scenen lige nu og er godt på vej til at blive landets største rapper. 

LÆS OGSÅ: Den veloplagte rapper sætter gang i festen ved sin debutkoncert

Der vil desuden være afterparty med Yo Johnny begge dage.

Se en teaser-film nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA