x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som vi varmt kan anbefale dig at holde øje med – dem kommer vi helt sikkert til at høre meget mere til.

Amanda Bøg

Nogle gange er det altså bare rart at have en liste af sange, man kan sætte på, hvis man har brug for at græde igennem. Og her kan du snildt putte Amanda Bøg på.

Aarhusianske Amanda Bøg er musiker og sangskriver, og hun står på skuldrene af de helt store historiefortællere som Sebastian og Tracy Chapman. Hendes personlige fortællinger er krydret med tunge, knitrende trommer, vokalharmonier og stemningsfyldte klangflader, der inviterer lytteren helt tæt på.

Den 12. november udkom hendes debut-ep, som har hjulpet hende med at forstå og bearbejde en svær periode i hendes liv – og nu er den klar til at gøre præcis det samme for dig.

Vi bevæger os nemlig i et melankolsk univers, hvor der alligevel er en smule håb at skimte. Et håb om, at det hele nok skal gå, og at Amanda Bøg står som en støtte ved siden af med sin smukke og drømmende musik indtil da.

Agnes Hartwich 

Debutsinglen ”Deep Dark Blue” er noget nær en genistreg fra danske Agnes Hartwichs hånd. Hendes poppede grungelyd fylder et hul i den danske musikscene, som vi ikke vidste, vi havde – og som vi derfor ikke vidste skulle fyldes.

Den 22-årige musiker har altid spillet musik, men har arbejdet intensivt med sit soloprojekt de seneste to år, og resultatet er en popsang i et rocket univers. Den tager inspiration fra bands som The Strokes og tidlig Arctic Monkeys. Det er aggressivt, intenst og rammer alle de bedste steder på kroppen, når guitaren løber af sted under trommerne.

Balancen mellem de tilbageholdende vers, hvor man kan mærke, at man er lige ved at nå grænsen og det eksploderende omkvæd, hvor alt får frit løb, og man kan råbe lige så højt, man vil, spiller en stor rolle i, at vi gerne ser Agnes Hartwich udgive mere musik meget, meget snart.

Perfect Plush 

Det er legesygt, moderne og hurtigløbende – og så er det drønhamrende godt. Perfect Plush består af Felix Kingo og Tendo Herbst. De to mænd har allerede formået at vise deres alsidighed med de to udgivne singler ”Come by the Hills” og Dance the Night Away”.

Førstesinglen har ”Come by the Hills” har endda domineret P3’s Upcomingliste i intet mindre end seks uger, hvilket i sig selv er imponerende. Nu er de ude med endnu et nummer, som uden tvivl kommer til at give sidste spark ind i musikbranchen og ind på alles læber.

Hvor ”Come by the Hills” vandrede i naturen og mærkede vinden blæse mod kinderne, er det på ”Dance the Night Away” sveden, der er på kinderne. Det er en god blanding af en imponerende blæsersektion og hyper-pop – kombineret med punkinspirerede trommer. Det lyder som noget af en mærkelig blanding, men det fungerer virkelig godt.

Phtalo 

Efter næsten 20 år i den danske musikbranche har Heidi Mortenson endnu engang formået at genopfinde sig selv. Under navnet Phtalo – som udtales ”thalo” – inviterer Mortenson til en fest, hvor alle er velkomne, og hvor det skal føles som et safe space for minoriteter.

Konceptet bag Phtalo er nemlig, at det skal være en fejring af at leve i en ikke-binær eksistens, hvor fællesskabets skønhed, queerhed og kinetiske lyde fra 90’ernes house og elektroniske musik er i fokus. Det er en fejring af livet og det at være anderledes.

Singlen ”We Have a Body” varer over syv minutter, og det nummer tager i sig selv lytteren med på en rejse. Det er en opløftende ode til queer- og transpersoner samt mennesker med et fysisk handikap om at styrke og opløfte deres kroppe og sind.

Vi befinder os i en kælderfest i 90’erne, hvor lysene blænder, og ens puls efterligner bassens rytme, og hvor man ikke kan undgå at give sig hen. Særligt fordi man aldrig helt ved, hvor Phtalo er på vej hen. Alle numre på det selvbetitlede debutalbum er bygget op, så de næsten rummer flere sange i én, og det fungerer virkelig godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA