x

REDAKTIONEN: Her er årets bedste danske sange

REDAKTIONEN: Her er årets bedste danske sange

GAFFAs samlede skribentstab har endnu engang skuet tilbage på året, der gik, og i fællesskab – ved prioriteret afstemning – kåret de bedste danske sange i 2021. Coronakrisen har også sat sine spor i 2021 og været en smule hård ved koncerterne, men heldigvis ikke ved udgivelserne.

10. “Call It What You Want” – Brimheim

Dette skønne nummer er en hyldest til kærligheden, og handler blandt andet om nogle af de udfordringer, som Brimheim og hendes kone har stået over for som homoseksuelt par. Det er drømmende, det er let, og man kan virkelig mærke hjertevarmen igennem højtalerne og den smukke vokal, som Brimheim besidder.

9. ”DAARLIGT” – Fabräk

Det er næsten svært at holde masken og ikke bare istemme, at ting er dårlige, når Fabräks single ”DAARLIGT” først spiller. Som en dansk pendant til Bo Burnhams ”White Woman’s Instagram” blandet med Idles’ attitude forklarer Fabräk, at Kähler-vaser, naturvin, Joe & the Juice, Jeppe Kofod og meget, meget mere simpelthen bare er fucking dårligt. Og vi er vilde med det!

8. ”I morgen er der også en dag” – Andreas Odbjerg

Andreas Odbjerg har været mildest talt uundgåelig på den danske musikscene i år, hvor han både har leveret hits i eget navn og været medskaber af en række hits. Popkongen kan virkelig sit værktøj, og det beviser han endnu engang med ”I morgen er der også en dag”, hvor et opløftende budskab lyder over en drømmende og let melodi.

7. ”De uforelskede i København” – Peter Sommer

Nummeret der nikker anerkendende til det Love Shopske popromantiske udsyn fra de tidlige 90'ere på en umiskendelig Sommersk måde, er nyste udspil fra Peter Sommer. På en up-beat melodi med et nik til melankoli synger Sommer om to, der ikke længere er forelsket, og måske er ved at bryde op.

6. “Buongiorno” – Kidd

Indbegrebet af sommer har dette nummer været rundt i hele landet med sin spanske vibes og sexede saxofon. ”Buongiorno” fik da også en førsteplads over de mest spillede sange i Danmark i år på Spotify, og nummeret sidder virkelig også fast, når man blot har hørt det en enkelt gang.

5. “45 Fahrenheit Girl” – Drew Sycamore

Drew Sycamore er blevet et veletableret navn på den danske musikscene i år og har hevet flere priser hjem for sin musik. Hittet over dem alle fra Sycamore må værre dette lækre, velproducerede hit, der sender tanker til 80’er-synth og bare giver en lyst til at danse.

4. ”Ny og næ” – Pauline

Pauline præsenterer os her for en ren og hårdtslående vokal, som ligger oven på en storladen, sfærisk blanding af spillede instrumenter og programmerede lyde. Det er en kraftudløsning af vrede og frustration, som er noget så nem og god at synge med på.

3. ”Ægte Nordic Noir” – Love Shop

Jens Unmack har fortalt til GAFFA, at denne sang er ”en sang fra Norden, hvor livshungrende sjæle skal prøve at leve op til den korte sommers uhåndgribelige løfter, inden vinter atter slår til med sin mørkets knytnæve.” En regulær poptune med en genkendelig vokal er også lige, hvad der er brug for i vintermørket.

2. ”Tur retur” – Jung

På trods af en fremadpiskende guitar er der ro nok i melodien til, at eftertænksomheden får plads, og Jung gør det igen på sit seneste album, hvor ”Tur Retur” er at finde. Man er ikke i tvivl om, hvem der synger, så snart vokalen træder ind, og Jung har virkelig gjort sig fortjent til en plads på denne liste. 

1. ”Stor mand” – Tobias Rahim og Andreas Odbjerg

På en førsteplads er et hit, som har været svært at undgå i år. Rahim og Odbjerg har da også ramt fuldstændig plet i at lave et nummer, man både kan synge med på, danse til, og som man bare bliver i vanvittigt godt humør af. Med en hurtig tromme og en up-beat melodi har de to lavet et perfekt popnummer, der sender tanker til en evergreen i første vers. Et ønske, der har gode odds for at gå opfyldelse!

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN: Her er årets bedste udenlandske sange

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA