x

Celina Ree - Danmarks nye rock-tøs

Celina Ree - Danmarks nye rock-tøs

Celina Ree er navnet på en 18-årig pige fra Tølløse, som i en alder af blot 15 år aktivt opsøgte landets producere for at få nogen til at høre hendes stemme og idéer. Nogen tid efter kunne man høre hendes musik på MySpace, hvilket hurtigt fangede opmærksomheden fra både interesserede lyttere og pladeselskaber. For et stykke tid siden skrev hun så under med Copenhagen Records, og for nylig udgav hun sit debutalbum Kortslutning. Et album, som måske bedst kan beskrives som emo-rock med elementer af pop og electronica.

– Jeg synes klart, at min musik fortjener en titel, der hedder rock. For der er bund i, der er fed lyd, tunge riff, og det hele er skrevet ind i et rocket univers, siger Celina.

Det er ikke hver dag, at man på den danske musikscene ser en ung pige, som spiller rockmusik, har tatoveringer, piercinger og hår med pink striber i, og dette har da også ført til, at hun såvel som fan-mails og ros også har lagt øre til flere kritiske røster.

– Det er troen på mig selv, der gør, at jeg står her nu. Også selvom jeg har fået at vide, at jeg er for ung, eller at jeg ikke selv kan have skrevet min musik. For jeg ved jo, at det ikke passer. Men i stedet for at lægge mig ned og tude, så rejser jeg mig op og kæmper videre. Følelsen af at vide, hvad jeg vil, og visheden om, at jeg kan gøre det, hvis jeg virkelig satser alt på det, er den stærkeste følelse, der har bragt mig her, siger Celina.

Selvom hun ikke ønsker at blive sammenlignet for meget med andre kunstnere, så indrømmer hun gerne, at det især er en kvinde som Sanne Salomonsen, som hun beundrer og respekterer.

– Der er næsten ingen kvinder, der spiller rock herhjemme. Jo, for nogle år tilbage, og det var Sanne Salomonsen. Her var en kvinde, som sang på dansk, spillede rock, og samtidig sparkede røv. Men der har været en mangel på det sidste. Kvinder er begyndt at bakke ret voldsomt ud af rock, siger Celina.

Selvom der er en rebelsk side af Celina, så er hun samtidig en livsglad pige, hvilket også skinner tydeligt igennem, når man taler med hende.

– Jeg bruger musikken som en slags terapi, så hvis jeg er ked af det, er det nemt at skrive en sang, lægge papiret væk og "bang!", så er jeg glad igen. Det, at jeg skriver sangene, giver mig overskud. Og jeg er rigtig glad for livet, slutter Celina.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA