x

Clark Bent – rapmusik med meget mere

Clark Bent – rapmusik med meget mere

– Hvorfor Højspændingsmanden, jo ser du. I Stockholm bor der er en 70-årig dame, der danser breakdance. Hun startede for otte år siden, og hun er kendt som Crazy Grandma, og det er hende, der har givet mig navnet, fortæller Clark Bent, aka Steen Koerner, og kaster sig raskt ud i at drage paralleller fra electric boogie til det gamle Ægyptens hieroglyffer og Leonardo Da Vincis tidlige udkast til robotter. Det er, kort sagt, ikke hiphop, som man normalt møder det, når man kaster sig over albummet Højspændingsmanden.

Steen Koerner er herhjemme bedst kendt for sine nye versioner af Nøddeknækkeren, Sylfiden og senest Vampyren Pjerrot, der huserede i Tivoli tidligere på året. Ud over det har han gennem en årrække været verden rundt som en af verdens bedste breakdancere og har stået i kulissen hos blandt andre Bikstok Røgsystem.

Og ligesom han twistede stykker som Nøddeknækkeren, sprænger Steen Koerners albumdebut rammerne for, hvad en plade er. Han er ældre end den gennemsnitlige hiphop-debutant, 40 år, og hans album kommer i bogformat, med graffiti, street art, tatoveringer og et liv for sig selv på Clark Bent-websitet, hvor der løbende kommer nye tekster, musik og videoer til.

– Når jeg rejser rundt i verden, køber jeg altid bøger. Så er det billedkunstnere, der har lavet noget grafisk, eller en graffitimaler, der har samlet sine værker, og så er der tit en cd med noget musik omme bagi. Og det fik mig til at tænke, at hvis jeg skulle udgive noget, så skulle det ikke bare være en cd i klassisk format. Det skulle fange al den storbykultur, som fænger mig.

Men vi lever i en tid, hvor mere og mere musik udkommer online. Ville en ren digital udgivelse ikke have været mere logisk?
– Det tænkte jeg også på. Men så var det, min egen samlermani kom frem, for jeg elsker jo selv bøger og lækre formater. Alle mine egne cd’er er for længst blevet pillet ud af deres grimme plastikcovere og sat i mapper, men i og med at der er gjort lidt mere ud af min cd, håber jeg, folk mener, den kan fortjene lidt stueplads.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA