x

Zulu Awards '09: En forudsigelig folkefest

Zulu Awards '09: En forudsigelig folkefest

Det kan godt være, Sys Bjerre (billedet) gik tomhændet hjem fra weekendens DMA, men der skulle ikke gå mange dage, før hendes hylde alligevel fik et par fine statuetter på sig. Sammen med L.O.C blev hun onsdagens musikalske topscorer, da årets Zulu Awards blev uddelt i Forum, foran et mere end oplagt publikum. I filmkategorien var det verdenskrigsdramaet "Flammen & Citronen" der tog førstepladsen, med tre statuetter ud af fire mulige.

Teenagernes helte hyldes
15 statuetter skulle uddeles i kategorierne tv, sport, reklame, film, comedy, radio og musik, men det, der bandt sådan en lidt pudsig blanding sammen var, at det var publikum, der havde stemt på deres favoritter. Det var på alle måder en aften i publikums tegn, og den slags kan man mærke. I løbet af aftenen skulle den forventningsfulde flok præsenteres for alt det, de allerbedst kunne lide i løbet af det år der netop er gået - og gang på gang blev dette bekræftet da jubelbrøl drønede rundt mellem Forums betonmure.

En samling af Danmarks fineste komikere, skuespillere, musikere og andet godtfolk præsenterede de nominerede og overrakte priserne til de ligeså fine vindere. Så langt så godt. Aftenens vært var Rune Klan, der i sin vanlige let kække drengerøvsstil havde godt greb om såvel show som publikum - bortset fra få minutters betuttelse da han sammen med sin partner in crime, Mick Øgendahl, vandt prisen for "Årets Danske Comedy".

Toppen af poppen
Imellem de mange priser var der musikalske lækkerier på programmet, fra bands og solister der har markeret sig på den danske scene. Carpark North, Sanne Salomonsen, Jokeren & Blæs Bukki, Medina og Sys Bjerre spillede alle deres nyeste og/eller største hits, og aftenen sluttede af med, at Halberg Larsen spillede deres evigt gyldige hit "Magi i Luften" sammen med en række danske solister - blandt andre Szhirley, der i øjeblikket er aktuel i musicalen af samme navn.

Aftenens største musikalske oplevelse var imidlertid nok, da Chris Cornell, først, sammen med D-A-D, spillede Soundgarden-schlageren "Black Hole Sun", og senere en ny single fra kommende album. I hvert fald ud fra et æstetisk synspunkt. Og det er nok største anke ved sådan et show. Det er ikke et show for kunstens eller for æstetikkens skyld - det er et underholdningsshow.

Festligt, folkeligt, fornøjeligt. Og forudsigeligt.
Det er ikke tale om dårlige musikere, nominerede eller vindere. Nej, det er bare ren og skær underholdning for underholdningens skyld, og så er den faktisk ikke længere. Det er en festlig, folkelig, fornøjelig men også forudsigelig fest i en meget uhøjtidelig stil. Derfor kunne det også, som det mest naturlige, lade sig gøre, at den danske Hollywood-creme-controller, Ole Henriksen, kunne præsentere en pris sammen med sin danske tvilling Ulla Henriksen - personificeret ved Mick Øgendahl. Hvilket faktisk var et ganske underholdende syn.

Zulu Awarden er en pris til kanalen af samme navn, og til dens faste publikum. De var trådt ud af stuerne denne aften for at fejre sammen med deres yndlingskanal - og de var glade. De fik hvad de kom for - et potpourri af film, musik og søndagsfjernsyn.

Showet sendes i sin fulde længde på TV2 den 7. marts.  
 

Statuetterne gik til: 

Musik
Årets Danske Sangerinde: Sys Bjerre
Årets Danske Sanger: L.O.C.
Årets Nye Danske Navn: Sys Bjerre
Årets Danske Hit: "Walkman" (Hej Matematik)
Årets Danske Album: "XxxCouture" (L.O.C)

Comedy
Årets Danske Comedypris: "Tak for i aften" (Mick Øgendahl & Rune Klan)

Reklamefilm
Årets Danske Reklamefilm: Elsparefonden ("Langt Ude I Skoven")

Sport
Årets danske Sportspræstation: Håndboldherrerne

TV
Årets Originale Danske TV-Program: Piger På Prøveløsladelse

Radio
Årets Danske Radioprogram: De Sorte Spejdere (Anders Breinholt & Anders Lund Madsen)

Film
Årets Danske Film: "Flammen & Citronen"
Årets Danske  Mandlige Birolle: Peter Mygind ("Flammen & Citronen")
Årets Danske Mandlige Hovedrolle: Thure Lindhardt ("Flammen & Citronen")
Årets Danske Kvindelige Birolle: Sidste Babett Knudsen ("Blå Mænd")
Årets Danske Kvindelige Hovedrolle: Laura Christensen, Neel Rønholt & Julie R. Ølgaard ("Dig og Mig")


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA