x

Efterklang prøver nyt i Nordamerika

Efterklang prøver nyt i Nordamerika

Det er fredag aften i Vancouver på den canadiske vestkyst. Efterklang skal spille deres første koncert i byen nogensinde. Sidst de besøgte Canada, blev det kun til koncerter i Toronto og Montreal på den canadiske østkyst.

Ifølge et af bandets fem grundelementer, forsanger med mere Casper Clausen, har Vancouver dog noget at se frem til denne fredag aften i begyndelsen marts. Bandet har nemlig sat en ny dagsorden, siden de sidst var på disse kanter.

Sidste år spillede Efterklang over 100 koncerter world wide. Bandet valgte at bruge denne live-erfaring til at danne inspiration for arbejdsprocessen bag deres kommende album.

Casper forklarer, at arbejdsprocessen bag de tidligere udgivelser har været centreret omkring arbejde i studiet. En proces, der giver mulighed for at eksperimentere i det endeløse.

Som Casper forklarer: -­ Grundidéen i Efterklang har altid været at gå efter drømmen.

I denne søgen har bandet eksempelvis tidligere fokuseret på flere grundelementer i det elektroniske studieunivers. Casper fortæller uddybende: - Ét track kunne sagtens have fokus på flere forskellige instrumenter, eksempelvis kunne en violin eller lydeffekten fra en lukket dør skiftes til at være i fokus på samme track.

Sidste års mange koncerter gav dog bandet inspiration til at gå en ny vej i forberedelserne til det kommende album.

 

En helt ny tilgang

Den 25. februar landede de fem medlemmer af Efterklang i Portland i det nordlige USA. Med i kufferten medbragte de skitser til den kommende udgivelse. I samarbejde med en håndfuld amerikanske musikere skulle de, gennem den følgende uges tid, prøve at spille sig frem til de nye numre, bandet efterfølgende skulle præsentere for det nordamerikanske kontinent  gennem små 30 koncerter.

Med et smil på læben konstater Casper: - At denne måde at arbejde på sikkert er meget normal for andre bands. For os var det en helt ny tilgang til den kreative proces.

Casper tager en slurk af sin vandflaske og fortsætter: - Ved at spille skitserne live, bliver man mere bevidst om kernen, det eksistentielle i hvert enkelt nummer - i modsætning til at have det overblik, som man har i studiet.

I denne proces har det været vigtigt at tage udgangspunkt i de enkelte sanges grundelementer og så arbejde derfra, forklarer han.

Resultatet af den kreative proces i Portland er så det, det nordamerikanske publikum skal præsenteres for gennem den næste måneds tid. Den nye udgivelse, som bandet gerne skulle have færdiggjort i studiet i juli, kommer naturligvis til at bære præg af denne nye tilgang til materialet, forklarer Casper. Allerede nu kan han løfte sløret for, at målet er, at næste udgivelse skal have et mere urbant udtryk med en mere direkte energi end de forrige.

Tidligere har op til 40 forskellige musikere optrådt på Efterklangs udgivelser. Ideen bag denne nye  tilgang har været at lave nogle kompositioner, der skulle lyde godt live. Et resultat er, at fokus mere kommer til at ligge på de enkelte elementer i de forskellige numre, forklarer Casper. Med et smil på læberme konstaterer han: - At den nye plade nok får en mere  poppet struktur end de tidligere.

Dagen før Vancouver var der så generalprøve på det nye materiale. Efterklang spillede for cirka 160 mennesker i Seattle. Ifølge Casper var det en rar følelse at spille noget helt nyt live efter at have turneret med det samme materiale i over et år. Fremmødet på Media Club i Vancouver er da også på 200 og dermed lig med udsolgt, da Efterklang indtager scenen omkring klokken 23.

Efterklangs USA-tur finder sted i perioden 25. februar-5. april og går til følgende byer:
Seattle, Vancouver, Portland, San Francisco, Visalia, Los Angeles, Tucson, Salt Lake City, Denver, Norman, Denton, Austin, Tallahassee, Atlanta, Chapel Hill, Washington, Philadelphia, New York, Boston, Montreal, Toronto, Pittsburgh, Cleveland & Chicago.

Medvirkende:
Heather Broderick: Sang, klaver, fløjte
Peter Broderick: Violin, trommer, sang
Daniel James: Guitar, sang
Todd Puckhaber: Lydmand
Rasmus Stolberg: Bas, synth
Mads Brauer: Keyboards, elektronik, guitar, fløjte
Thomas Husmer: Trommer, blæsere, sang
Casper Clausen: Lead-vokal, slagtøj

Læs også Efterklangs egen dagbog fra deres USA-turné

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA