x

Top Fem: Shaque Lilli

Top Fem: Shaque Lilli

At kalde dette for Shaque Lillis top fem ville være en tilnærmelse. Shaque Lilli er multiinstrumentalist Caroline Franceskas kunstnernavn. Caroline har tidligere optrådt med Outlandish, Burhan G. og Maximum Risk, og musikalsk ligger hendes inspirationer i knitrende og funky r&b og amerikansk pop. Hun er signet på Speed Of Sound i rollen som Shaque Lilli.

Shaque Lilli er til gengæld en drømmende, intuitiv fransk orignal bosiddende i Berlin, som "laver sange om sin usikre biseksualitet, sit knuste hjerte og sin kamp for at finde sig selv". Vi har bedt de to om at finde hinanden og dele denne top fem med to inspirationer fra hver, mens GAFFA har bedt de to om at finde sammen om den sidste:

Caroline:
Sarah Mariegård (Pianist i Flødeklinikken)
Ud over at hele det århusianske flødehold rykkede for vildt igennem til deres opvarmningskoncert for BliGlad i Pumpehuset i sidste weekend, den 7. marts, er det især denne skønne hiphop-lady, der fortjener en flyvende highfive. For hvor er det dog bare befriende at se en ung kvinde i baggy pants og cap gå til tangenterne på lige så gennemført manér som hendes mandlige kollegaer. Feminin energi og rå attitude et er en absolut genial kombination, og det gør mig stolt på vegne af alle unge musikersild derude, som trykker den af med god stil.

Grace Jones
Jeg har gennem flere år haft drømme om Grace Jones, hvor hun har fungeret som en slags åndelig vejleder for mig. I drømmene er vi iført hver vores vanvittige kostume, mens vi taler om min kunstneriske udvikling  og vigtigheden i at lytte til og anerkende sin kreative intuition. Forleden besøgte hun mig igen i vores hemmelige parallelunivers – det er jeg meget taknemmelig for.

Shaque Lilli:
Canon Blue - My Love

Kære Nashville’ske Daniel Jones. Hvad der startede som et perifert MySpace-venskab, udmunder sig nu i denne ærlige kærlighedserklæring. Dit enmandsband balancerer med elegance på kanten af yndig sindssyge og brutal, gennemtænkt synthenergi. Dit elektriske og kradsende loop-univers får mig til at svæve i en tilstand af rolig glæde. Jeg elsker dig i toner og trommer!

Morgenpercussion
”Vamos a Bailar”. Shaque Lilli er ofte træt… Meget træt. Dette kureres på intens vis ved at spille maracas til et rigtig rendyrket salsa-slasker-hit med Marc Anthony, der hedder "Valio La Pena" og er fra 2004. At spille percussion før klokken 8 om morgenen er fantastik opkvikkende og påvirker humøret næsten lige så effektivt som solens stråler. Det er følelsen af ren livsnerve og selvantændende glædes hysteri.

Fælles:
Helmuth Newton – Fired (Editorial images of the 1960s and 1970s)
I forbindelse med en weekendtur til Berlin var Shaque og jeg inde at se denne fantastiske særudstilling på Helmuth Newton-museet. Dette mindede os begge om værdien i præcision og kunstnerisk dybde. Her var der ikke så meget pis!!! Ingen retouchering, ingen flugt fra mennesket sandfærdige udtryk, ingen Photoshop-floskler. Det er kun rendyrket talent og benhårdt håndværk!

"Love Child" udkom den 2. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA