x

Spot Live: Ingen højpandede intellektuelle her!

Spot Live: Ingen højpandede intellektuelle her!

Scenen er et satellitprojekt til den årligt tilbagevendende Lyd+Litteratur Festival, som i år løb af staben i april. Festivalen har eksisteret siden 2002 og er den eneste af sin art i Danmark – nemlig en festival, som udelukkende præsenterer koncerter med digtere, forfattere og musikere i musikalsk samspil. Og festivalen er da også opstået i et samarbejde mellem Litteraturen på Scenen og musikmagasinet Geiger.

Rasmus Steffensen fra Geiger fortæller, at folkene bag festivalen selv håndplukker musikere og skribenter, som de ud fra deres intuition vil tro, kan skabe noget fedt i fællesskab. Og flere gange har resultaterne også været så fede, at projekterne har udviklet sig til længerevarende samarbejder.

For Lyd+Litteratur er det vigtigt, at musik og lyrik er jævnbyrdige. Og de viser gennem deres projekter, at man kan have lyrik i fokus i en koncert uden at skulle gå på kompromis med musikken. Ofte ses det da også, at de udvalgte forfattere begynder at agere musikere på scenen, som vi f.eks. vil se det i dag, når forfatteren Jeppe Brixvold går på scenen (Red Shifter kl. 17.45). Med koncertrækkerne vil Lyd+Litteratur også vise mulighederne for at bruge sproget i musikken. Alle musikere er ifølge Rasmus Steffensen nødt til at forholde sig til lyrik, og han håber derfor, at koncerterne kan inspirere dem til at tænke lyrik på nye måder.

- Vores arrangementer kan umiddelbart lyde højpandede og intellektuelle. Sådan forholder det sig ikke. For her opleves litteraturen på en meget anden måde. Det er nemlig alt fra rap til mere punkede ting, slutter Rasmus Steffensen. Og tilføjer, at man ved indgangen til scenen kan komme forbi og købe en rejsegrammofon!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA