x

Ebony Bones! – Genreblenderen

Ebony Bones! – Genreblenderen

Lige så multikulturel London er. Lige så afvekslende og genreudefinérbar synes den London-opvoksede Ebony Bones!' debutalbum "Bone Of My Bones" at være. Et produkt, der mikser stilarter lige fra primale stammerytmer over den urbane reggaeton til decideret rockprægede guitarelementer. De - hvis nogen overhovedet - mest åbenlyse sammenligninger må være M.I.A. og Santigold. Men ikke hvis det står til hovedpersonen selv.

- Jeg har ikke hørt deres albums, men det er en interessant kobling, siger britiske Ebony Bones!, som GAFFA fanger på mobiltelefonen et sted på motorvejen mod Relentless Wakestock Festival i det nordlige Wales. Her skal hun samme aften give koncert.

- Det vigtigste er dog, at man ikke falder ind i doven journalistik med genrebetegnelser. For selvom der er meget copy pasting, er det op til den enkelte at vurdere. Du kan ikke sammenligne nummer et med ni og nummer to med syv på mit album. Det er simpelthen for forskelligt.

Hun er en udbryder, der for et halvt år siden skrinlagde et album udarbejdet med et større pladeselskab, fordi hun ikke var tilfreds. Hun fik at vide, at det var dumt, men tænkte: "Nah, der er altid nogen, der står i kø for at påpege, hvad man ikke kan". Derefter begyndte hun selv at skrive, selv at producere og selv at arrangere, hvad der skulle blive debutalbummet. Et album, som gerne skal afspejle virkeligheden.

- Husk, at genrerne er konstant foranderlige. Ligesom verden rundt om. At knytte en genre til albummet svarer til at sætte en genre på hele din iPod-liste. Det er umuligt, siger hun og pointerer:

- Jeg ville lave noget, der ligesom pop ikke så ud af noget og virkede tomt, men hvor der faktisk viser sig at være noget i det.
Meget tyder på, at det lykkedes. Websitet Pitchfork Media roste i marts den unge debutant for sit flamboyante sceneshow og hendes slagkraftige numre, mens South By Southwest-festivalen (SXSW) i Austin, Texas kårede hende som bedste nye navn i 2009. Kigger vi på sangene, handler en af de mest succesfulde faktisk om hendes egen historie. Den hedder ikke overraskende: "W.A.R.R.I.O.R."

Ebony Bones! kan opleves den 4. september til Århus Festuge


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA