x

Taxi Taxi! - En tidlig modenhed

Taxi Taxi! - En tidlig modenhed

Det synes næsten paradoksalt. At sætte debutalbummet "Still Standing At Your Backdoor" fra de svenske tvillinger i Taxi Taxi! i anlægget og derefter tage i betragtning, at de ikke er fyldt mere end 19 år.

Al den melankoli, alle de betragtninger om livets flygtighed samt nuancerede hverdagsiagttagelser emmer af livserfaring eller granvoksne betragtninger i en grad, som er de færreste forundt i den alder. Eller hvis man vender den om: Som de færreste går op i i den alder. For hovedpersonerne selv kunne det imidlertid ikke forholde sig anderledes.

- Jeg kunne slet ikke lave andet musik. Jeg ved ikke, om jeg kan forklare det, men det er den type musik, jeg lytter til og altid har lyttet til. Det er den musik, jeg får inspiration fra, så jeg ved ikke, om man kan tale om moden musik. Samtidig vil jeg dog heller ikke kalde det barnlig musik, fortæller Johanna Eriksson Berhan fra en telefon i Stockholm om den musik, som hun sammen med sin søster Miriam vil mene trækker på inspiration fra navne som Feist, Bon Iver og Björk.

Sammen fik de lidt af et kanonskud ind i musikverdenen. Som 15-årige lagde de to sange ud på MySpace uden tanke for en musikerkarriere, men "så deres venner kunne høre det". Den svenske musikjournalist Hanna Fahl lyttede imidlertid også med, præsenterede musikken på Sveriges P3, og snart efter fulgte koncerttilbud til alskens svenske spillesteder. I april i år udgav de deres anden ep "Step Out Into The Light", og i september fulgte så første fuldlængdespiller. Men tilbage til tråden ovenfor.

Hvad er barnlig musik?
- Jeg ved det ikke, svarer hun, hvorefter en laaang pause af eftertænksomhed følger.

- Men jeg kan dog sige, at nogle af sangene fra 2007 er en smule barnlige, supplerer hun og refererer til deres selvbetitlede debut-ep Taxi Taxi! Miriam sidder også med ved telefonen og giver sit besyv med:

- Det er også mere modent end på den første ep, fordi vi har haft en masse gæstemusikere inde over albummet, supplerer hun.

Hvilke af sangene fra 2007 virker barnlige?
Johanna: - Jeg vil nok sige sange som Water og Heart. Det føles ikke som om, jeg kunne finde på at skrive de tekster i dag, siger hun meget præcist.

Det er svært ikke at nikke med i røret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA