x

Den Gale Pen møder Tina Lund

Den Gale Pen møder Tina Lund

En hyldestsang til ridepiger?! De lugter af gødning, og har ingen menneskevenner. Jeg forstår det ikke?
- Ridning er super-teknisk. Man skal på én og samme tid lave forskellige bevægelser og holde balancen på et dyr i bevægelse. Ridning kræver desuden empati, da hesten jo er et levende væsen i modsætning til fodbold, hvor sportsrekvisitten er en død genstand. Og det kræver mod og kræfter at håndtere et stort og halv-vildt dyr, som en hest er. Så der er al god grund til at hylde landets ride-piger.
 
Tak, tak, videre. "I'll show you just what you need", synger du. Det er fandeme ikke den sætning, der popper op i mit hoved, når det handler om heste?
- Som sagt er jeg ridepige de seks-otte timer om dagen, jeg rider, og når jeg underviser og holder foredrag om ridning. Resten af tiden er jeg all woman...
 
Javel, jeg tør jo dårligt gætte på, hvad videoen så kommer til at indeholde...?
- Ha ha ... der kommer ingen video.

Godt træk! Magtens Korridorer har nemlig allerede lavet verdens sjoveste hestesang!
- Den kender jeg ikke. 

Really? Den handler ellers også om en frisk ridepige. Hvad siger hestesekten ellers til dit pop-forræderi?
- Min ambition er ikke at udgive et album eller blive et popidol. Idéen var at lave en sjov, uhøjtidelig single, der hyldede os ridepiger, og det synes pladeselskabet DiscoWax heldigvis var en god og positiv idé.
 
Ja, det gjorde de sikkert. Hvad bliver det næste fra Tina Lunds forretnings-imperium? En parfume, en kogebog? Den slags stopper jo aldrig!
- De seneste år har jeg lavet to instruktions-dvd'er, to ridebøger, et ride-brætspil og nu en single. Den røde tråd i de projekter er heste og ridning, så jeg tror ikke, der kommer hverken en parfume eller kogebog fra min hånd. Men man kan aldrig vide...
 
Så selv om danske familier bliver ruineret på stribe af deres teenage-døtres hestefetisch, skal de nu også købe din staldpop? Hvordan sover du om natten!?
- Jeg sover ganske roligt om natten. De 15-20 kroner et download på for eksempel TDC Play koster, er en dråbe i havet i forhold til det, visse ryttere bruger på heste og ridning.  
 
Heste smager godt, og var gode til at komme fra a til b, før bilen blev opfundet. Skal du snart lave noget nyttigt?
- Hesten var ikke alene god til at komme fra punkt a til punkt b, før bilen blev opfundet. Den har været vores tro følgesvend, siden den første hest blev tæmmet i stenalderen. Den har hjulpet os til at fange mad, komme omkring, i krig og var menneskets uundværlige arbejdskraft under industrialiseringen. Jeg synes, hesten fortjener al kredit, den kan få. Det er en fantastisk dyrerace, der som den eneste på kloden arbejder lige hårdt og loyalt, uanset om den står i minus 20 grader på Island eller plus 40 grader midt i Sahara-ørkenen. Jeg elsker at arbejde med heste, og vil ikke lave andet resten af livet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA