x

Finale - Kasper Søndergaard

Finale - Kasper Søndergaard

Alder: 28 år.
Civilstatus: Kæreste med Maria.
Profession: Håndboldspiller, højre back. Kasper Søndergaard er forsvarende Danmarksmester med KIF Kolding og forsvarende Europamester med det danske landshold. 61 A-landskampe og 142 mål for Danmark, som den 17. januar og frem spiller EM i Østrig.

Kommer du fra et hjem med klaver?
– Nej.

Spiller du selv et instrument?

– Nej, og årsagen er, at jeg ganske enkelt ikke har talentet til det. Haha.

Synger du i badet?
– Kun hvis jeg er alene, og der er god musik i radioen, eller jeg har sat en cd på!

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
– Nej, det har jeg faktisk ikke. Tanken har aldrig strejfet mig, blandt andet fordi jeg er ret talentløs på det område.

Hvad betyder musik for dig?
– Det betyder rigtigt meget. Jeg hører musik hver eneste dag derhjemme eller i bilen. Jeg hører også altid musik på min iPod op til en kamp; så føler jeg mig mere klar til kampen.
 
Hvor meget fylder din musiksamling?
– Den fylder hele det ene hjørne i stuen. Jeg har cirka 500 cd'er, for jeg kan bedre lide at købe cd'er end at downloade på iTunes.

Hvad er din yndlingsplade?

– Jeg har rigtig mange. Lige for tiden hører jeg meget Dúné, Mads Langer, Muse og Moby. (I øvrigt er Kasper Søndergaard vokset op i Østsalling, lige nord for Skive, red.)

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Det er uden tvivl "Simply The Best Love Songs" fra 1999. Det er den mest pinlige, men faktisk en meget fin cd.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– For det første ville det kræve, at jeg var temmelig fuld, hvis jeg overhovedet skulle overveje at synge karaoke. Men hvis det endelig skulle være, så må det blive "De Første Kærester På Månen" med TV-2. Den har da en forholdsvis nem tekst.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Pas. Det kan jeg simpelthen ikke huske.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
– Det må være D'Angelo og albummet "Brown Sugar" (debutalbummet fra 1995, som solgte dobbeltplatin i USA, red.). Han er ikke så kendt i Danmark, men det kan stærkt anbefales til singlefyre, som skal på date. Hehe.

Hvad hører du helst søndag morgen?
– Det kommer fuldstændig an på humøret og kan være alt fra Marilyn Manson og Rage Against The Machine til John Mayer eller Mads Langer.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
– Jeg danser meget sjældent. Endnu engang må jeg nok sige, at det kun sker, hvis der har været alkohol involveret. Lige pt. vil en sang som "Time To Leave" med Dúné helt sikkert få mig en tur på dansegulvet.

Hvad er den første sang, du kan huske?
– Hvis jeg kigger på store kunstnere, må det være sådan noget som Depeche Mode eller Dizzy Mizz Lizzy, som min syv år ældre storebror hørte meget af. Ellers må det jo være musik fra radioen, som var stort i 80'erne, såsom Roxette og Queen.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Til min morfars begravelse blev der spillet "Time To Say Goodbye" (Andrea Bocelli og Sarah Brightman, red.) på violin. Det blev jeg ret bevæget af.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Det vil jeg helst ikke tænke på endnu – men hvis jeg skulle være så uheldig at dø i morgen, så skulle det være musik med masser af gang i.

Har du været i operaen?
– Nej, desværre, men jeg har lovet min mormor at tage med hende engang, for hun er stor operafan.

Har du været på festival?

– Ja, men er bestemt ikke fan af at sove i telt til festivaler, så det holder jeg mig fra. Men jeg elsker stemningen om dagen og al den gode musik.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
– Der har været rigtigt mange. Som de tre største koncerter vil jeg nævne U2 og Muse i Parken (henholdsvis i 2005 og 2009, red.) - og for nylig Coldplay i Herning. Af mindre koncerter har jeg været til Dúné-koncert to gange, og begge gange var superfedt. De giver den virkelig gas på scenen. Blandt de gode koncertoplevelser kan også nævnes Kashmir til Skive Beach Party.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?
– Snoop Dogg. Så tror jeg helt sikkert ikke, jeg vil komme til at kede mig – og samtidig undgå problemer med min kæreste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA