x

Chicks On Speed på Københavnervisit

Chicks On Speed på Københavnervisit

GAFFA.dk fangede Alex Murray-Lesly fra bandet Chicks On Speed i går (billedet – pigen yderst til højre) få timer, inden de skulle optræde for fuld sal i Lille Vega.
Den Berlin-baserede electroclashtrio skal spille som optakt til Radar-festivalen, der rummer fire dages elektronisk musik fra d. 1-4 april i København og omegn.

Hvordan fik I tre tøser ideen til at lave en performancegruppe dengang i 1997, da I mødtes på Kunstakademiet i München?

– Vi havde alle tre et enormt behov for at være kreative og eksperimentere med de forskellige kunstarter. Vi lavede alle mulige vilde projekter på det tidspunkt, men havde ikke fra starten af en overordnet plan om at blive multikunstnere og lave en performancegruppe. Vi var bare nysgerrige og oprørske. Vi satte gang i forskellige happenings i diverse gallerier, f.eks. de 12 min. Smash Metal-shows, hvor vi slukkede lyset, hoppede og skreg og dernæst styrtede ud fra galleriet. Denne happening var et klart opgør mod den etablererde elitekunst.

Kunst til massen

Sidste år udkom jeres tredje album "99 Cent", som I har beskrevet som et album dedikeret til "cheap art". Kan du forklare det nærmere?

– Ja, budskabet er at lave kunstobjekter, der er tilgængelige for folket og ikke for eliten. Altså skal det være massekunst. "99 Cent" er et konceptalbum, en popplade, der skal infiltrere musikindustrien, mainstream radio og fjernsyn. Missionen er gennembryde massekulturen og se, hvor langt vi kan komme. Det har f.eks. medført, at vi er kommet på MTV.

Til lejligheden har GAFFA.dk's udsendte medbragt den selvbiografi, It's A Project, som Chicks On Speed udkom med her i februar (bogen sælges i GAFFA Shop). GAFFA.dk's udsendte bliver guidet rundt i værket, der er en alternativ selvbiografi på collageform. Den indeholder tegninger, personlige noter, scraps og fotos:

– Jeg har lavet den i samarbejde med Melissa, siger Alex. Det var et forlag, der kontaktede os og foreslog os at lave bogen for at vise alle aspekter af vores kunstneriske projekt. Vi har ikke fået så meget feedback på den endnu, men den har solgt rimelig godt. Vi har også en webshop: http://www.chicksonspeed.com, hvor man kan købe meget af vores kunst: Cd'er, plakater, bøger, tøj m.m., men den kunne køre bedre. Folk har stadig en angst for at handle på nettet, og det mærker vi tydeligt.

Til spørgsmålet om gruppen ser frem til at spille for et dansk publikum, bliver der svaret et overbevisende ja. Alex afslører dog, at det er første gang, de spiller på et lovligt spillested i Danmark. Og de har ellers været her en del gange før, så det siger ikke så lidt.

Om et halvt år udkommer Chicks On Speed med en ny skive, der er mere eksperimenterende end "99 Cent". Den udgives på deres eget pladeselskab, Chicks On Speed.

Aflyser deltagelse i panel
Vi har tidligere på GAFFA.dk fortalt hvordan overborgmester Jens Kramer Mikkelsen har inviteret Chicks On Speed til at deltage i et panel, som skal komme med forslag til kulturudvikling i København. Bandets deltagelse synes dog tvivlsom: "Vi har en udstilling i New York samtidig, så det er meget svært at passe ind", fortæller Alex i sit interview til GAFFA.dk

I et interview til dagbladet Politiken, fredag d. 26/3 udtaler Kiki Morse fra Chicks On Speed, at aflysningen skyldes invitationens kommercielle islæt. Bandet havde forventet at møde den kunstneriske undergrund, men måtte imødese et program af etablerede pladeselskaber og medier


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA