x

Sidste chance for Caspar David

Sidste chance for Caspar David

– Hvis der ikke er bare den mindste fremgang i forhold til sidst, så stopper det. Så får man ikke lov til at lave en plade mere. Sådan er vilkårene, siger den 34-årige musiker og sognepræst Caspar David, der lige har udgivet sit andet album, In The Flux, på det lille pladeselskab Exlibris. Gotisk tung og rocket pop, som gerne skulle klare sig bedre end den tre år gamle forgænger, Let The Past Begin.

– Efter den første plade skete der ikke noget. Den fik fremragende anmeldelser, men jeg spillede to jobs, og så skete der ikke mere, siger han.

Dengang havde Caspar David aldrig stået på en scene før og var efter eget udsagn en elendig musiker. Han havde sådan set også været ved at bygge sin akademiske karriere op og var i gang med at skrive sin ph.d.-afhandling, da lysten til at skrive sange pludseligt meldte sig efter 10 års dvale.

– Jeg følte en voldsom trang til at skrive musik, hørte en masse melodier oppe i mit hoved og kunne pludselig ikke passe mit arbejde længere, siger Caspar David. Hans sangskrivertalent skaffede ham en kontrakt med Sony Music, men da Let The Past Begin floppede, gik han og pladeselskabet hver til sit, og han fandt i løbet af de næste to år ud af, hvordan det er at indspille musik uden budget.

– Det har været et mareridt at lave In The Flux – den værste periode i mit liv. Jeg havde ikke en krone på lommen, kunne ikke betale mine regninger for indspilningsstudiet og havde heller ingen producer. Heldigvis havde jeg nogle gode venner, som holdt så meget af min musik, at de gad arbejde gratis, siger Caspar David, som på trods af de økonomiske problemer vidste, at han var nødt til at gøre pladen færdig. Musik er det vigtigste i hans liv og ikke noget, han bare kan fravælge, siger han – en velsignelse såvel som en forbandelse. Samtidig er han godt klar over, hvordan historien om den plagede kunstner – eller musiker, som han foretrækker at kalde sig i dag – kan lyde.

– Jeg er ofte ked af min noget romantiske, klichéfyldte historie. Jeg ved aldrig, hvordan jeg skal formulere den! Men hvad kan jeg gøre? Den er jo sand!
           


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA