x

Spot Live: Nordirland lytter nordisk!

Spot Live: Nordirland lytter nordisk!

En af de mange udenlandske branchefolk, der besøger årets Spot Festival er Chris Mark Jones fra det toneangivende nordirske musikblad AU Magazine, der har base i Belfast. Vi bad ham fortælle lidt om nordisk musiks status i hjemlandet og sine oplevelser i Smilets By så langt.

Chris glædede sig over invitationen til at gæste årets festival, da Danmark og Skandinavien har et godt ry når det kommer til at lave holdbar pop- og rockmusik.

– Det er mit første besøg på Spot og i Danmark i det hele taget. Jeg forberedte mig bl.a. ved at læse nogle anmeldelser af sidste års festival, før jeg tog af sted. Det lød rigtig lovende – og at være her lever absolut op til mine positive forventninger.

For nogle år tilbage var det især den svenske musikscene, der fik rock- og popfans i Nordirland til at vende opmærksomheden østover, men pt. er det lige så meget danske navne som The Kissaway Trail og Efterklang samt norske Thomas Dybdahl, der fanger øboernes opmærksomhed.

Chris selv kendte stort set også kun de ovennævnte navne på forhånd, bl.a. takket været deres koncertbesøg i Nordirland og Irland de senere år, men årets Spot Festival har udvidet hans horisont betragteligt, og han er glad for de nye musikalske bekendtskaber.

– Jeg var nødt til at få hørt Efterklang igen! Men det er også blevet til gigs med Scarlet Chives, Pony The Pirate og Ghost Society, og især sidstnævnte gjorde indtryk på mig med deres opdaterede shoegazer-lyd og stærke materiale.

Næste stop er dagens Slaraffenland-koncert i Rytmisk Sal.

– Deres samarbejde med Efterklang og Efterklangs coverversioner af deres numre har i den grad vækket nysgerrigheden. Nå ja, og så selvfølgelig FM Belfast. Det navn kunne jeg ikke lade være med at lægge mærke til, griner nordireren, der håber at få chancen for at stifte bekendtskab med endnu flere nye danske og nordiske navne næste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA