x

Udkantsdanmark lever i bedste musikalske velgående

Udkantsdanmark lever i bedste musikalske velgående

Alive Festival i Thisted blev i denne weekend afholdt for bare anden gang, og festivalens ringe levealder taget i betragtning, så var det et overordentligt velafviklet arrangement med fine rammer, et bredt musikalsk program og masser af god stemning. 

Ligesom sidste år var festivalens rammer lagt omkring Plantagehuset i Thisted med to scener placeret hhv. inde i Plantagehuset og ude i gården. I modsætning til de mange større anlagte festivaler, hvor man altid har et hus med at manøvrere rundt mellem de mange forskellige scener i et forgæves forsøg på at nå at høre bare lidt af det, man havde forestillet sig, var begrænsningen til to scener faktisk ganske befriende. Programmet skiftede hele tiden mellem de to scener, så man aldrig behøvede at gå glip af noget. Og jo, det forårsager i sagens natur nogle små pauser mellem indslagene, men dem kunne man så passende udfylde med nogle dejligt billige fadøl eller lidt afslapning i den behagelige café/lounge.

Begrænsningen i scener betød også, at de fleste koncerter selv om eftermiddagen var meget velbesøgte. Et stort plus også for de tilrejsende artister, der alle fik fornøjelsen af at være i centrum i modsætning til andre festivaler, hvor de pakkede programmer altid giver en del meget tomme telte eller lign. Stemningen var således gennemgående høj, og de fine lydforhold, der på både den inden- og udendørs ydede de mange gode musikalske præstationer fuld retfærdighed, lagde grunden for en række særdeles gode koncertoplevelser .

Som altid på festivaler var niveauet dog noget svingende, og bundniveaet var måske en anelse lavt det relativt begrænsede program taget i betragtning. Men heldigvis var der også masser af snapse at skylle de kvalitative dyk ned med. Undertegnede så bl.a. fine koncerter med The Blue Van (billedet), Turboweekend, Mames Babegenush og Fallulah, men det var lokale Artificial Brothers, der med en meget intens og velspillet koncert efterlod det største og mest blivende indtryk. Ideen om at spæde det musikalske program op med nogle korte alternative indslag i form af bl.a. den såkaldt "alternative tryllekunstner" Kim Andersen og spoken word-poeten Claus Høxbroe var også god. Desværre var førstnævnte lettere mislykket både i sin lettere infantile humor og sine tricks, og sidstnævnte, som også fungerede som konferencier, kom ikke rigtig helt igennem med sin rytmiske messen af poetiske catch frases, men som sagt var tanken god nok.

Men en dejlig festival var det, og man kan kun håbe, at de mange energiske unge mennesker bag realiseringen af festivalen holder ved, og at de danske musikere i endnu højere grad vil få øjnene op for denne lille perifere festivalsperle, så udkanten igen næste år kan træde i centrum - om så bare for en weekend.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA