x

Århushistorier 2010 - spændende musik og film-samarbejde

Århushistorier 2010 - spændende musik og film-samarbejde

Århus Festuge er i fuld gang, og på programmet finder vi i år blandt andet en lang række musikrelaterede film som en del af filmfestivalen "Filmlab Aarhus". Herblandt de såkaldte "Århushistorier 2010", film på mellem 3 og 10 minutter, som er skabt i samarbejde mellem en musiker og en instruktør, som er optaget i Århus, og som tager udgangspunkt i årets tema, "Naboer". Musikken er skrevet først og har fungeret som manuskript. Filmene havde premiere mandag aften i Øst For Paradis efter et kort oplæg ved festugedirektør Jens Folmer Jepsen og to livenumre fra en af de medvirkende musikere, Kim "Kix" Jeppesen. Og hvad havde disse samarbejder så resulteret i?

Kim "Kix" Jeppesen og Mikkel Serup

Kim "Kix" Jeppesen havde leveret et ørkenrock-inspireret instrumentalnummer, og Mikkel Serups film tog meget bogstaveligt fat i festugens tema "Naboer". I filmen følger vi en mand bryde ind til sin nabo og forklæde sig som hendes bortrejste soldaterkæreste i håb om at score naboen - og det lykkes, på urkomisk vis. Naboen opdager ingenting, selvom den falske kæreste blandt andet har påklistret et meget amatøragtigt skæg.

Josh Rouse (US) og Robin Färdig (SE)

Josh Rouse har skrevet en stemningsfuld sang, der begynder med en lang instrumental intro, inden nummeret udvikler sig i til en Rouse-sang i den sædvanlige halvakustiske, tilbagelænede stil. På billedsiden ser vi en dreng køre nysgerrigt rundt i en skov og ned til stranden på sin slæde, mens han møder andre børn i et let surrealistisk, drømmende univers. Ganske smukt.

Band Ane, Rune T. Kidde og Anders Berthelsen (billedet)

Band Ane laver stemningsfuld og legesyg elektronika, mens Rune T. Kidde fortæller en grotesk dyrehistorie, samtidig med at vi følger en hovedtelefonbærende ung kvinde rundt i det århusianske byrum, hvor animationer på husgavlene understøtter fortællingen. Stærkt underholdende.

Howe Gelb (US) og Bruce Gladwin (AU)

Giant Sand-frontmanden har leveret en fængede, meget Howe Gelbsk ørkenrocksang, mens billedsiden viser adrætte dansere - den ene mangler dog den ene hånd - bevæge sig rundt i nogle trækasser i tæt samklang med musikken. Spændende og meget æstetisk.

Jo Nesbø (NO) og Søren Kragh-Jacobsen

Den norske bestseller-krimiforfatter har en fortid som singer-songwriter og vender nu tilbage med en meget iørefaldende sang med titlen "Ferdig Mann". Billedsiden består af optagelser fra århusianske bokseklubber, hvor de medvirkende boksere filosoferer over begrebet "færdig mand". Ganske tankevækkende.

Alt i alt fem vellykkede og meget forskellige sange og film. Filmene vises igen 1. september kl. 21.-22.30, denne dag også med sidste års "Århushistorier"-film af og med blandt andre Peter Sommer, Steffen Brandt og Jørgen Leth. 

Læs mere på filmlab.dk

Filmene kan i øvrigt ses på Århus Festuges hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA