x

Gråvejr er ølvejr

Gråvejr er ølvejr

Nogle forbinder nok fadøl og solskin med hinanden, og det er vel heller ikke helt forkert. Men den manglende sol til de grønne koncerter har ikke nedsat lysten til en kold bajser. Ifølge direktør for Muskelsvindfonden Gitte Nørregaard er der i år, indtil videre, blevet drukket ualmindeligt meget.

– I Esbjerg gik de virkelig til den. Og også i Odense blev der drukket tæt, fortæller Gitte Nørregaard og fortsætter: – Dårligt vejr er ikke nødvendigvis dårligt øl-vejr, tværtimod. Hvis solen skinner, og det er alt for varmt, bliver folk bare sløve og drikker ikke så meget. Måske går de til den de første par timer, men så går de også døde i varmen. Når det er overskyet, har folk mere energi til at drikke, forklarer hun.

Og trangen til de populære fadbamser må siges at have været stor til årets første grønne koncerter. Gitte Nørregaard vurderer, at der er blevet solgt omkring 60.000 fadøl under koncerterne i Esbjerg og Odense. Det er to-tre genstande per person.

– Det er ret meget, når man tæller børn og medarbejdere med, som ikke drikker særligt meget, siger Gitte Nørregaard. Om nordjyderne og dem øst for Storebælt er lige så hardcore øl-bældere som de andre, må tiden vise.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA