x

Mixtape: El Ray

Mixtape: El Ray

El Ray spiller instrumental surfrock med plads til tempo- og stemningsskift. De er aktuelle med deres fjerde plade, som har fået titlen "Chasing Ray", og i den forbindelse har vi bedt El Ray formulere et mixtape til GAFFA.

Bandet har siden 2001 udforsket "et instrumentalt virvar af surf, punk og indierock gennem en cocktail af dobbeltguitar, bas og trommer". Med tiden har bandet også arbejdet sig uden for de danske grænser med mere end 80 europæiske koncerter, og der var lagt op til en international satsning med en Spot Festival-koncert i ryggen, da bandets bassist Rasmus Nybo døde efter kort tids sygdom i 2008.

Bandet holdt pause, men fandt i 2009 en ny bassist, og i februar 2010 indspillede El Ray deres fjerde fuldlængde-album med den svenske producer Carl Granberg. Nu er resultatet på gaden, som GAFFAs anmelder Erik Barkman honorerede med fire stjerner og ordene:

"Med mol-riff, afdæmpede trommer og en ny, lyrisk grundtone har den københavnske kvartet drejet en værdig hyldest til den afdøde – helt uden at gøre vold på surf-skabelonen. ... På Chasing Ray har El Ray nået et stadie i deres udvikling, hvor de kan lege med konventionerne i stedet for blot at følge dem. Vejen til en unik sound er banet."

Albummet er en hyldest til Nybo.

Mixtape: El Ray

Mixtape til at tage med på tour (som i band-tour), eller tur (som familien på ferietur), eller bare at fyre den af ud ad motorvejen-tur, en rolig landevejstur, at rykke sig mentalt-tur, eller en sweet lovin' ́El Ray-tur. Kort sagt: at komme fra ét sted til et andet.

1. The Church - Under The Milky Way (1988)

Et nummer vi opdagede gennem Det Elektriske Barometer, siddende på ungpigeværelset, da vi tænke over livets ulidelige lethed og åndssvage voksne. Og igen under indspilningen af vores seneste album, indspillet i Sverige af Carl Granberg. Vi sad natten til lørdag med et track kørt fuldstændigt i hårknude. Men The Church rykkede bandet mentalt ud på rejse og tilbage på sporet.

http://www.youtube.com/watch?v=-Q6nKP10j4s

2. Bob Hund - Bob Hund (1993)

Et nummer som El Firetones (bandets guitarist, red.) hund skulle være opkaldt efter (det blev dog siden til "Frygtløs", red.), og et nummer som vi har spillet live nogle gange og fik lov af Bob Hund at indspille i vores egen version på "Chasing Ray". Det er et nummer, som får sat bevægelse i folk; som understreger, at instrumental musik kan være progressivt, udfordrende og innovativt; et nummer der har fået os til at påstå, vi rent faktisk kommer fra Sverige, når vi har spillet i udlandet.

3. Sammy - Babe Come Down (1994)

El Ray er aldrig blevet indlemmet i den københavnske indiepatrulje, men vi kender vores slackerrock, når vi hører den. Sammy må være Pavements knap så kendte tvillingebror - og sikken en dejlig dreng!

http://www.youtube.com/watch?v=bh32Ws0d-8s

4. The Sonics - Shot Down (1966)

Når vi er ude og alt energi er brændt af på scenen, og vi bare vælter ned for at få en kølig bajer fra køleren har vi ud over plader og merch kun én hjemmebrændt cd med kun ét enkelt nummer på. Denne disc stikker vi djʼen og beder ham sætte efterfesten i gear!

http://www.youtube.com/watch?v=v9Ys1nTdEjE

5. Neil Young - Oh Lonesome Me (1970)

En gammel country-klassiker af Don Gibson, som er perfekt, når man sidder ud på de sene nattetimer i bandbussen på vej hjem og nummeret toner ud af natradioen, og tankerne driver længere ud, end landevejen ender. Det er nummeret til den ultimative sjæler, man aldrig fik med skønheden nedenfor scenen, fordi hun gik med en anden, eller til trøst for at der altid er nogen der har det værre end dig selv.

http://www.youtube.com/watch?v=g3qpctDUw4w

Chasing Ray er ude nu på Blackout Music/VME.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA