x

Finale – Jannik Hansen

Finale – Jannik Hansen

Alder: 25 år
Profession: Professionel ishockeyspiller. Har siden 2006 spillet for Vancouver Canucks i den nordamerikanske NHL-liga. Første dansker nogensinde til at spille og score i en Stanley Cup-finale og første dansker nogensinde til at modtage NHL-ishockey-prisen for Unsung Hero i 2010. Uden sammenligning den største danske sportspersonlighed i Nordamerika lige nu.

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej, det gør jeg ikke (grinende).

Spiller du selv?

– Heller ikke. Jeg har aldrig haft interesse eller tålmodighed til at spille et instrument.  Der har aldrig været den store interesse for musik i min familie. Mine interesser lå mere i at dyrke sport udenfor.

Synger du i badet?

– Det gør jeg ikke engang, det vil jeg ikke byde mig selv.

Har du nogensinde haft en drøm om at blive musiker?

– Nej, aldrig – tror, det har været klart for mig fra begyndelsen, at jeg ingen talenter havde på den front.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg bruger musik til afslapning og ro, til at koble fra, når vi rejser. Jeg lytter til musik i bilen til og fra træning. I bilen er det kun mig og min musik, det hjælper mig til at slappe af og geare ned.

Hvor meget fylder din musiksamling?

– Ingenting, jeg har aldrig haft en musiksamling (grinende). Jeg tror, det er den forkerte mand, du spørger om det her, jeg føler ikke helt, jeg har så meget at byde ind med på den musikalske front.

Hvad er din yndlingsplade?

– Pas, jeg kan utroligt godt lide Metallica, men har ikke nogen favoritplade eller noget i den stil.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

– Nu har jeg jo ingen pladesamling. Men var jo en del oppe at køre på den der første Aqua-cd ("Aquarium", 1997, red.), da den kom ud. Set i bakspejlet er det jo en smule pinligt. Jeg tror, det lyder bedre, hvis jeg siger, at det var min søsters cd, og jeg bare lånte den – selv om det nok ikke helt passer.

Hvilken sang ville du vælge på karaokebaren?

– Det ville nok være Kim Larsens "Midt om Natten".

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– (lang tænkepause). Jeg forbinder meget med den, men ikke rigtigt noget musik, beklager. 

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Pas igen, ville nok ikke vælge Metallica...

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Helst ingenting, søndag morgen er vi gerne på isen og i gang med at gøre klar til kamp.

Hvilken sang får dig helt sikkert på dansegulvet?

– Ingen sang har gjort det endnu, jeg er ikke den store danser.

Hvad er den første sang, du kan huske?

– Mine forældre hørte meget Kim Larsen. Så jeg tror, de første sange, hvor jeg kunne huske tekst, ville have været fra "Midt om Natten"-pladen

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Jeg tror, der skal mere end en sang til (grinende).

Hvilken sang skal spilles til din begravelse?

– Det har jeg ikke lige overvejet endnu.

Har du været i operaen?

– Det tror jeg ikke, jeg har… eller har jeg? Er ikke helt sikker, var med skolen inde og se "Carmen" i Det Kongelige Teater, men er "Carmen" ikke ballet? (GAFFA: Det skulle gerne være opera). – Jamen, så har jeg været i operaen!

Har du været på festival?

– Nej, det kommer aldrig til at ske. Jeg kan huske nogle venner, der tog på Roskilde. Jeg kan simpelthen ikke ligge i telt. Jeg forbinder festival med: Snavs, mudder og uvasket tøj – det virker simpelthen ikke for mig.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Da jeg var i Winnipeg sidste år, så jeg et par koncerter (red: Canucks 2. hold, kaldet Farm Team, har base i Winnipeg – Jannik Hansen spillede for dem i sæsonen 2009-2010, inden han slog igennem på førsteholdet og blev rykket tilbage til Vancouver). Coldplay er helt klart min bedste koncert indtil videre. Selv for en person som mig, der ikke kender så meget til musik, er der nok genkendelighed i deres sange, da man har hørt dem i radioen 100 gange, til at man kan synge med. Min værste koncert så jeg samme sted, det var Kanye West. Det var et kæmpe show, men manden kunne jo ikke synge, og så var lyden så mudret, at man intet kunne høre.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

– Godt spørgsmål, i hvert fald ikke Kanye West. Jeg tror, jeg må indrømme, at det ville være en lidt ældre kvinde, Madonna!

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA