x

Jannik Hansen fortæller om sin musiksmag

Jannik Hansen fortæller om sin musiksmag

Den professionelle ishockeyspiller Jannik Hansen har siden 2006 spillet for Vancouver Canucks i den nordamerikanske NHL-liga. Han var første dansker nogensinde til at spille og score i en Stanley Cup-finale og første dansker nogensinde til at modtage NHL-ishockey-prisen for Unsung Hero i 2010. Uden sammenligning er han den største danske sportspersonlighed i Nordamerika lige nu.

GAFFAs udsendte i Vancouver har mødt Jannik Hansen på hjemmebane for at høre lidt om hans musiksmag til vores serie "Finale". Du kan læse hele interviewet i vores artikelsektion, men her kommer et par af hans svar. Jannik Hansen lægger dog ikke skjul på, at han ikke har helt så meget styr på, hvad der sker i musikkens verden, som hvad der sker på isen.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg bruger musik til afslapning og ro, til at koble fra, når vi rejser. Jeg lytter til musik i bilen til og fra træning. I bilen er det kun mig og min musik, det hjælper mig til at slappe af og geare ned.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

– Nu har jeg ingen pladesamling. Men var jo en del oppe at køre på den der første Aqua-cd ("Aquarium", 1997, red.), da den kom ud. Set i bakspejlet er det jo en smule pinligt. Jeg tror, det lyder bedre, hvis jeg siger, at det var min søsters cd, og jeg bare lånte den – selv om det nok ikke helt passer.

Har du været på festival?

– Nej, det kommer aldrig til at ske. Jeg kan huske nogle venner, der tog på Roskilde. Jeg kan simpelthen ikke ligge i telt. Jeg forbinder festival med: Snavs, mudder og uvasket tøj – det virker simpelthen ikke for mig.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Da jeg var i Winnipeg sidste år, så jeg et par koncerter (red: Canucks 2. hold, kaldet Farm Team, har base i Winnipeg – Jannik Hansen spillede for dem i sæsonen 2009-2010, inden han slog igennem på førsteholdet og blev rykket tilbage til Vancouver). Coldplay er helt klart min bedste koncert indtil videre. Selv for en person som mig, der ikke kender så meget til musik, er der nok genkendelighed i deres sange, da man har hørt dem i radioen 100 gange, til at man kan synge med. Min værste koncert så jeg samme sted, det var Kanye West. Det var et kæmpe show, men manden kunne jo ikke synge, og så var lyden så mudret, at man intet kunne høre.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?

– Godt spørgsmål, i hvert fald ikke Kanye West. Jeg tror, jeg må indrømme, at det ville være en lidt ældre kvinde, Madonna!

 

Læs hele artiklen i GAFFAs artikelsektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA