x

Kandy Kolored Tangerine: Shoegazen har fået vinger

Kandy Kolored Tangerine: Shoegazen har fået vinger

Den københavnske støjrockgruppe Kandy Kolored Tangerine alias Tom Moriis (sang, guitar & keys), Jacob Falk (guitar), Christian Sekjaer (bas og kor) og A.H Starr (trommer) er på vej med deres andet album, opfølgeren til 2009's debut "The Perfect Swell". Vi har talt med dem.

I er snart pladeaktuelle. Hvornår?

– Releasefest og koncert er den 22. marts på Loppen i København hvor vi laver en vanvittig fest, og hvor vinylversionen af pladen kan købes. Vinyl er det eneste fysiske materiale indtil videre. Den egentlige release på albummet er den 16. april.

Hvordan vil I beskrive jeres nye skive?

– Shoegazen har fået vinger. Taget er røget af øvelokalet og himlen er blå. Vi kigger ud og op. Der må danses!

 

Referencer fra 70'erne og 90'erne

Hvem henvender I jer til med albummet?

– Alle som er interesserede. Vi vil gerne ramme så bredt som muligt – på tværs af genrer. Forhåbentlig falder den både i indie-folkets smag, såvel som i støjrockernes smag. Der er referencer fra både 70'erne og 90'erne, blandet med noget nutidigt på albummet – så forhåbentlig rammer vi ret bredt.

Albummet hedder "Skygaze", hvad vil I fortælle med den titel?

– Vi havde en ide om at åbne lidt mere op og få noget mere udadvendthed ind i musikken og ikke længere forskanse os i vores egen lille introverte shoegaze-støjinferno-boble. Vi ville løfte hovedet væk fra skoene, pedalerne, kigge ud og op og så pludselig, ja så lyste navnet SKYGAZE klart op på himlen. Derfra blev skygaze et begreb vi brugte i øveren når sangene savnede noget optimisme, tempo, udadvendthed. Mol-akkorder blev til dur-akkorder, sangene røg op i tempo, vokalen blev lagt op i et højere leje og løftede sig nu ud af musikken, melodierne blev poppet lidt op og fik en større vidde.

Hvorfor har I valgt at gøre op med den traditionelle shoegaze?

– Vi holder alle stadig meget af shoegazens smukke støjunivers, men fik lyst til at udfordre genren lidt og ikke mindst os selv. Vi føler os jo heller ikke forpligtiget overfor nogen genre eller stilart. Vi er alle fire meget brede i vores musiksmag og kan mange forskellige ting. Og så har vi jo heller ikke en fanskare på 100.000 som forventer at vi bliver på samme sti, så det giver os jo en vis frihed til at opsøge og udforske nye territorier.

 

Idéerne flyder i et frit flow

– Med denne her plade kan man vel sige at vi lod den enkelte melodi, skitse eller ide der kom på banen, være afgørende for hvor sangen skulle tages hen i produktion og arrangement og ikke så meget forsøge at presse nummeret ned i en forudbestemt genrekasse. Vi har med andre ord ikke været bange for at sprede os, men ladet ideerne flyde i et frit flow og sangen selv bestemme hvor den ville tages hen... Skygaze-attituden.

Er shoegaze blevet et hipsterbegreb for lydmur og mangel på sceneshow?

– Nej, det tror vi ikke. Der findes da sikkert shoegaze-bands som hopper rundt på scenen og råber ud til folk. Mange shoegaze-bands kører faktisk med flotte stemningsfulde lys- og billedshows. For vores eget vedkommende oplever vi, at når musik, tempo og melodi og så videre åbner mere op, så følger fysikken automatisk med, og man begynder at danse.

 

I har fortalt mig, at skygaze er et selvopfundet koncept – regner I med at det udvikler sig til en reel genre indenfor alternativ rock, eller er det trods alt for prætentiøst?

– Hæ! Næ, men det ville da være fantastisk hvis andre tog begrebet skygaze til sig, som genre eller inspiration eller whatever… fedt at være et af de bannerførende bands for en tænkemåde der nok er grundlagt for mange år siden, med beatkulturen og tressernes eksperimenteren med kunstformer, men siden har været overset i høj grad i mange år i musikbranchen.

 

Skygaze: En måde at møde livet

– Skygaze er for os lige så meget en indstilling til livet, eller rettere en måde at møde livet på. Take It Easy, sig ja, få det bedste ud af det du står med, vær kreativ, nærværende, nysgerrig, fordomsfri, optimistisk, lev i nuet etc. Alle de gode dyder som vi jo alle kender så godt og som vi aldrig må glemme fordi det sgu bare er der at tingene vokser, kreativiteten blomster og det hele gir mening. En indstilling vi har forsøgt at overføre til øvelokalet og som bestemt har udviklet og beriget arbejdet med denne plade og gjort den til det den er.

 

2012: Tours, showcase & festivalplaner

Har I planlagt en tour i forbindelse med udgivelsen?

– Foreløbig tager vi en tur rundt i landet i maj måned, med en enkelt afstikker til Hamburg hvor vi skal spille en showcase. Det handler primært om at komme ud og få spillet sangene fra pladen varme. Til efteråret er det planen at spille en egentlig Danmarkstour, ligesom vi regner med at skulle på mini-tours til både Tyskland og Benelux hvor der arbejdes på at sætte noget op. Forhåbentlig når vi også at få et par festivaljobs på plakaten hen over sommeren.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA