x

Find dit eget internationale indie-netværk

Find dit eget internationale indie-netværk

Nyligt har Labrador har skiftet besætningen ud med rejselystne tyskere, som var med, da Labrador spillede til PopKomm i Berln og efter koncerten fangede jeg ankermand Flemming Borby til en snak om udvidelsen af bandets netværk og om det at finde en løsning, når man bliver træt af de fastlåste og fastlåsende kanaler i Danmark:

– Vores netværk er blevet væsentligt større, efter at vi rettede fokus mod Tyskland og det skyldes, at vi er blevet en del af et verdensomspændende netværk under betegnelsen indie-pop. Der er mange, der kalder deres musik for indie-pop, selv om det for det meste er rock ... den "rene" indie-pop, den intellektuelle 60'er-inspirerede popmusik, som vi kender den fra Gangway, er ikke rock-baseret.

Labrador havde et ret solidt radiohit "In a Blue Balloon" fra debuten "Goodbye Susanne" tilbage i 2002, men derefter var det som om, Labrador forsvandt fra det danske marked?

– Efter vores første plade var jeg lidt skuffet over, at der ikke var større interesse for vores musik i Danmark. Jeg tænkte, at der måtte være interesse andre steder, og her hjalp internettet naturligvis. Jeg vidste egentlig ikke, at vi spillede indie-pop, men jeg søgte på de bands, jeg selv kan li', og derigennem fandt jeg ud af, hvilke labels der måske kunne være interesseret i vores musik. Tyskland viste sig at have et stort indie-popmarked med hovedlabels som Apricot Records og Firestation Records. Jeg kontaktede dem, og efter at have spillet nogle gange i Tyskland fik jeg en aftale med Firestation Records. Når Firestation Records udgiver noget, går jungletrommerne, og derigennem fik vi udgivet på et indie-pop-label i Japan (hvor vi i øvrigt også har spillet). Efterhånden er jeg kommet i kontakt med en masse andre labels, som er interesseret i den slags musik, bl.a. Labrador Records i Stockholm, som jeg nu udgiver cd'er fra på mit eget label i Danmark, Divine Records.

Er dette starten på en turné i Tyskland for at følge op på jeres andet album "Instamatic Lovelife"?
– Nej, næste skridt er London. Gennem Firestation Records mødte jeg indehaveren af den mest omfattende hjemmeside inden for opdatering af indie-pop-labels og bands (www.twee.net), Peter Hahndorf, som bor i London, og derigennem har vi nu fået et gig i London på den officielle John Peel Day d. 13 oktober (afdød BBC-dj, red.). Indiepop-kulturen er en subkultur, hvor alle på en måde har lige stor rolle ... om man er publikum, band, label, eller promoter – alle har brug for hinanden og støtter hinanden. Det er en kultur, der er båret af idealisme, engagement og temmelig non-profitabel... Det største indie-popband p.t. er nok Belle and Sebastian, og de tjener sikkert penge, men ellers er der ikke meget økonomi i at spille den slags musik ... det er både godt og skidt ... godt, fordi de folk, der har med kulturen at gøre, oprigtigt er interesseret og brænder for det med liv og sjæl, og skidt fordi man er afhængig af udefrakommende støtte.

Læs mere om Indiepop-kulturen på følgende sider:

www.twee.net

www.firestation-records.de

www.apple-crumble.com

www.labrador.dk

www.antistars.de


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA