x

Nibe – Dejligt vejr, lækker musik, god stemning og glade mennesker

Nibe – Dejligt vejr, lækker musik, god stemning og glade mennesker

Foto: Poul Rasmussen, sågerne.dk. Se flere billeder i GAFFAs gallerisektion.

Nibe løb dog tør for en af ingredienserne om fredagen, hvor regnen silede ned. Det dejlige vejr var et krydderi, der holdt onsdag og torsdag, men lørdag havde Nibe formået at skaffe det igen. Faktisk fik de det allerede skaffet fredag aften kl. 20, hvor der var ophold i det våde vejr. 

Alligevel var stemningen i top alle dage på Danmarks måske hyggeligste festival. Og hyggen sørgede de glade besøgende, og det alsidige musikprogram for.

Som altid på Nibe, så var programmet præget af gengangere og ørehængere. "Men vi prøver altid på at overraske lidt", fortæller festivalleder Peter Møller Madsen, da han gør status over for GAFFA på festivalens sidstedag, lørdag. Og kun de færreste er i tvivl om, at han med "overraske" refererer til bookingen af industrial/metalbandet Ministry, som han har fået mange mere eller mindre spydige bemærkninger for. "Idéen med at booke Ministry var at lave en eksklusiv koncert med et af de helt store metalbands. Men vi har jo også Mercenary med igen i år. Desuden er dancehall-scenen stærkt repræsenteret på årets festival. Jeg synes, at vi overrasker ved at komme ud i hjørnerne, men vi er også realistiske. Der er grænser for, hvor meget vi kan opdrage på folk. Vi er en festival, der også går efter midten", forklarer festivallederen i en erkendelse af, at det er en festival for folket.

Ikke udsolgt, men ingen krise

De store internationale navne på årets Nibe Festival var Mika (læs anmeldelse) og Gavin DeGraw (læs anmeldelse). Og fra den danske scene var det især L.O.C og Alphabeat, der skulle fungere som trækplastre. Alligevel lykkedes det ikke at få alle billetterne solgt.

"Det skyldes vejret sidste år, og så er der bare for mange arrangementer i det her land. Vi er flere, der kæmper om den samme vare, og det skyder også priserne i vejret på mange artister. Det gør os endnu mere afhængige af et godt billetsalg. Og det har vi nu også haft. Der er jo på ingen måde krise. Vi er lige så mange mennesker i skoven i år som sidste år, der jo var et rekordår", slutter Peter Møller Madsen.

Festivalformand Thomas Larsen supplerer: "Vi har omstruktureret billetfordelingen for at få plads til flere partoutbilletter. De seneste år har vi meldt udsolgt på de billetter meget tidligt, og det ville vi gerne undgå. I år har vi haft enkelte partoutbilletter, der ikke er blevet solgt, så vores mission er lykkedes. Vi er tilfredse". Også omsætningen på festivalen er positiv. Den lå efter de første dage lidt over det budgetterede beløb.

Vi kan derfor allerede nu glæde os til en endnu stærkere Nibe Festival næste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA