x

Glamorama - mellem Dario og Ferry

Glamorama - mellem Dario og Ferry

Den danske duo Glamorama har netop udsendt sit selvbetitlede debutalbum. Gruppen består af sangerinden Lotte Arnsbjerg, der også er kendt som skuespiller (”Strisser på Samsø” m.fl.) og guitaristen, programmøren m.m. Johnny Stage (Sort Sol, Martin Hall m.fl.), og gør sig i lettere teatralsk poprock med billedrige danske tekster. Foruden Arnsbjerg og Stage - der også danner par privat - medvirker i alt 19 højst forskellige gæstemusikere - fra Safri Duo over Dario Campeotto, Sort Sol-trommeslageren Tomas Ortved til store udenlandske navne som guitaristen Chris Spedding (Roxy Music, Bryan Ferry, Brian Eno og mange flere) og den gamle Adam And The Ants-guitarist Marco Pirroni. Hvorfor nu dette sammenrend?

Johnny Stage forklarer: - Det startede faktisk i slutningen af 2003, hvor jeg fik lejlighed til at skrive en artikel til Klub GAFFA-tillægget om punkens og postpunkens tøjstil, hvori jeg interviewede Marco Pirroni, som i mange år har været mit store idol. Da vi skulle til at tage afsked, spurgte han, om der ellers var noget, han kunne hjælpe med. Så spurgte jeg, om han ville medvirke på vores album. Og han sagde straks ja. Det gav blod på tanden, og da jeg også er stor fan af Chris Spedding og godt kunne tænke mig en guitarlyd i stil med hans, spurgte jeg ham så simpelthen bare, om han ikke også kunne tænke sig at være med. Han var også frisk, og sådan gik det slag i slag, men mange af musikerne kendte jeg dog også i forvejen, fortæller Stage og fortsætter:

- Vi har givet gæsterne frie hænder til at sætte deres personlige præg på vores musikalske skitser, og der er nærmest tale om en form for musikalsk kædebrev, for de mange medvirkende har af gode grunde som regel ikke kunnet være til stede i studiet samtidig. Så det har meget været noget med, at den ene spiller oven på noget, den forrige har indspillet, uden at have mødt vedkommende, og så videre. Men sådan foregår rigtig mange pladeindspilninger jo alligevel i forvejen. Alle medvirkende har i øvrigt optrådt gratis, hvilket vi er meget beærede over.

Ikke langt fra Ingmann til Roxy Music
Men fra gamle punk- og glamrockmusikere til Dario Campetto - der er dog noget af et spring?
Lotte Arnsbjerg: - Ja, men så alligevel ikke. Vi er meget inspireret både af den klassiske poplyd som hos for eksempel Dario og Grethe og Jørgen Ingmann og så af punk og glamrock som for eksempel Bryan Ferry og Roxy Music. Vi kan godt lide musik, der er lidt teatralsk og anmassende, og det er også derfor, at jeg bevidst synger med en meget tydelig diktion og måske lidt affekteret.

Hun fortsætter: - Og så kan vi godt lide provokationen i punkmusikken, men dengang var det en provokation at gøre oprør mod det pæne. I dag er det, i hvert fald inden for rockverdenen, nærmest en provokation at klæde sig meget pænt på, sådan som for eksempel Roxy Music gør det, og det har vi også ladet os inspirere af. Det er ligeledes derfor, vi har valgt navnet Glamorama. Vi har taget det fra Bret Easton Ellis' roman, og vi kan godt lide ordet, fordi det rummer et vidt spænd imellem det højtravende smukke og opadstræbende og det drastisk nøgne forfald. Sådan skulle vores musik også gerne lyde.

Spiller på plejehjem
Foruden Glamorama medvirker Lotte og Johnny også i en række andre musikalske sammenhænge, og de optræder ligeledes ofte som duo på blandt andet plejehjem, hvor de fremfører gamle danske sange som for eksempel PH's ”Man Binder Os På Mund Og Hånd” og Grethe og Jørgen Ingmanns ”Dansevise”. Hvorfor nu det?

- Dels for at have noget at leve af, men bestemt også, fordi det er en stor udfordring at spille disse fantastiske sange for nogle, der er så gamle, at de har hørt dem fremført med de originale kunstnere. Det er virkelig en udfordring, men mange musikere er nærmest forargede og synes, at det virkelig er dybt at synke at spille på et plejehjem. Men det forstår jeg virkelig ikke. Vi vil da meget hellere spille på et plejehjem end for eksempel i et eller andet orkester, der spiller til et tv-show, fastslår Johnny Stage med overbevisning i stemmen.

Glamoramas hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA