x

Broken Twin – enkel og melankolsk forårsmusik

Broken Twin – enkel og melankolsk forårsmusik

En spontan beslutning om at holde efterårsferie på den nordjyske talentudviklingslejr Keep On Rocking skulle i 2010 vise sig at ændre Majke Voss Rommes liv. Den unge musiker dannede til lejligheden duoen Glass Arena med bedsteveninden og kollegaen Emilie Marie Kjær, og uden at have gjort sig de store tanker om, hvad deres band egentlig skulle spille af musik, tog pigerne af sted på lejr "for at holde ferie, få gratis mad og spille musik i en uge", fortæller den nu 25-årige Majke Voss Romme med sin spinkle stemme. Stemmen kan kun svagt høres blandt kaffemaskiner og snak fra sidebordene, da GAFFA møder den unge musiker på Café Sokkelund inden udgivelsen af hendes album May.

– Vi lod som om, vi var et band, så vi kunne komme med, og det var virkelig den rigtige beslutning. Den uge blev et vendepunkt i forhold til at tage musikken seriøst. Vi blev grebet af at spille sammen, og det var en fantastisk oplevelse at bruge hele ugen på at spille musik og ikke lave noget som helst andet, fortæller Majke Voss Romme.

 

Fra duo til solo

Planerne om studiet på Journalisthøjskolen blev med det samme droppet, og pigerne rejste til København for at forfølge musikerdrømmen. Navnet Glass Arena blev skiftet ud med Broken Twin, der senere fik en lidt ironisk betydning, da Emilie Marie Kjær og Majke Voss Romme ville forskellige ting efter udgivelsen af ep'en Hold On To Nothing i 2012 og blev enige om, at det var bedst at stoppe som band.

– Emilie ønskede ikke at bruge al sin tid på musik, sådan som jeg gør, så nu kan jeg fokusere hundrede procent på det og tage de beslutninger, der skal tages. Og jeg har virkelig lært meget af at stå på egne ben, men jeg savner stadig fællesskabsfølelsen. At det er os to imod resten af verdenen.

Nu er er Majke Voss Romme klar med sit debutalbum May, der består af ti enkle, melankolske sange, som er nøje udvalgt blandt 200 skitser.

– Jeg har altid været tiltrukket af enkel musik, hvor der er plads til teksterne, og hvor der ikke er noget, der kan gemme sig. Det kan virke enormt stærkt, når det er simpelt, fortæller Majke Voss Romme, der er blevet beskrevet som "den mest fængslende, smukke sangskriver, vi har hørt i årtier" af det anerkendte engelske musikblad NME.

 

Ærlig og ægte

Fortolkning synes at være et gennemgående tema, når Majke Voss Romme arbejder med sin musik. Uden intentioner om at skabe en særlig stemning for den enkelte lytter går hun til arbejdet på intuitiv vis.

– Jeg har ikke besluttet mig for på forhånd for, at det skal være en melankolsk plade. Det kommer bare. Men jeg vil gerne lave noget, som, jeg synes, er ærligt og ægte, og så håber jeg, at det bringer noget frem, som folk kan forholde sig til. Selvfølgelig betyder tingene noget for mig, når jeg skriver det, men jeg vil ikke nærmere ind på hvad, for jeg synes selv, at det er irriterende, når jeg får at vide af en kunstner, hvordan jeg skal forholde mig til vedkommendes musik. Jeg vil gerne lægge mine egne følelser og fortolkninger i det, og derfor vil jeg heller ikke fortælle folk, hvad de skal føle, når de lytter til min musik.

 

Hvem:

Broken Twin er 25-årige Majke Voss Romme, der som den første fra Skandinavien er signet hos det amerikanske pladeselskab ANTI- og er dermed kommet under samme tag som Nick Cave, Kate Bush og Tom Waits.

Hvad:

– Jeg plejer at sige, at musikken er melodisk, alternativ pop. Klaverbaseret og meget minimalistisk. Men det er virkelig et svært spørgsmål, og det bunder nok i, at man i virkeligheden ikke vil ramme sin musik for meget ind. Jeg vil ikke give for mange forkerte associationer.

Hvor:

Majke Voss Romme er født og opvokset i et musikalsk hjem i Hjørring med sin hollandske mor, sin to år yngre søster og sin far, der har spillet klaver for hende, lige siden hun var spæd. Majke Voss Romme flyttede til København for fire år siden, hvor hun i dag bor på Vesterbro.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA