x

Christina Perri: Det kan være sårbart at være ærlig

Christina Perri: Det kan være sårbart at være ærlig

Når det gælder kærlighed, skal man så følge sit hjerte eller sit hoved? Det spørgsmål har den amerikanske sangerinde Christina Perri sat sig for at undersøge på sit andet album Head Or Heart, der er lige delt mellem "hjerte- og hovedsange", som hun kalder dem. Hun vil dog lade det være op til lytteren selv at fortolke hvilke sange, der er hvad.

Med ni turnéer i streg i løbet af 27 måneder er der ikke noget at sige til, at Christina Perri følte sig udmattet og tom, både følelsesmæssigt og fysisk, da hun i efteråret 2012 vendte hjem til Los Angeles.

– Jeg havde ikke lyst til at gentage det hele. Jeg lå bare på gulvet i mit hjem i en uge og besluttede mig for, at jeg kun ville lave et album mere, hvis jeg følte mig inspireret, fortæller den travle sangerinde, da GAFFA møder hende på Hotel Phoenix i anledning af hendes promotiontour for Head Or Heart.

Men en sen aften i oktober 2012, kun 14 dage efter at seneste tour var overstået, kom inspirationen. Som "en åbenbaring."

– Jeg satte mig ved klaveret og skrev sangen Trust (første sang på albummet, red.), og i det øjeblik vidste jeg, hvad næste album skulle handle om. For når det gælder kærlighed, kan jeg ikke finde ud af, om jeg skal stole på mit hjerte eller mit hoved. I virkeligheden tror jeg, at man skal stole på begge dele, men jeg har endnu ikke fundet ud af, hvordan jeg gør det, filosoferer Christina Perri, der med Head Or Heart håber på at indlede en samtale med lytterne, så de kan hjælpe hende med at finde svaret.

 

Et åbent sår

Folk taler tit om "den svære toer", og efter en lynstart på karrieren, der blev kickstartet, da Christina Perri spillede sit hit Jar Of Hearts i dansekonkurrencen So You Think You Can Dance tilbage i 2010, var det også den indstilling, Christina Perri mødte, da hun begyndte på sit andet album.

– Men jeg valgte at snyde mig selv til at tro, at ingen skulle høre sangene, og så bestemte jeg mig for at fortælle sandheden. For hvis jeg fortæller sandheden om, hvor jeg er lige nu, kan det være, at presset bliver mindre, og så er der ingen, der kan klandre mig for at udgive mig for at være nogen, jeg ikke er.

At være ærlig er noget af det vigtigste for den 27-årige sangerinde. Men det kan også være sårbart. Især lige nu, fortæller hun.

– Der har været en underlig grå periode fra december og til nu, hvor jeg bare venter på, at albummet udkommer. Det er som et åbent sår, der ikke kan hele, før det sker. Så jeg føler mig meget sårbar lige nu.

 

Twilight-hit

På blot 33 dage blev Christina Perris første album, Lovestrong, til, for der skulle smedes, mens jernet var varmt, og Christina Perri gik således fra at være tjener den ene dag til at være anerkendt sangerinde den næste.

Efter hendes optræden med Jar Of Hearts fik hun travlt med at lave albummet, mens nummeret endnu lå på hitlisterne, og her kun fire år senere, har hun successer med soundtracket A Thousand Years til Twilight-filmen Break Of Dawn og I Don't Wanna Break fra hit-serien Girls bag sig.

Succesen gav hende derfor mere tid til arbejdet med Head Or Heart, og det har sangerinden nydt.

– Jeg er blevet meget mere knyttet til det her album, og det er skræmmende. Men på en god måde, slutter Christina Perri, der vender tilbage til Danmark til efteråret for at give koncert.

Hvem:

Den 27-årige amerikanske singer/songwriter Christina Perri er blandt andet kendt for hittet A Thousand Years fra Twilight-filmen Break Of Dawn. Sangerindens første album Lovestrong, med hittet Jar Of Hearts, udkom i 2011.

Hvad:

– Det er altid så svært at beskrive sin egen musik. Men jeg vil sige, at det er emotionel, ærlig og håbefuld popmusik.

Hvor:

Christina Perri er født og opvokset i Philadelphia, USA. Hendes storebror, Nick Perri, er guitarist og har tidligere spillet med Shinedown, Silvertide, Perry Farrell og Matt Sorum. Som 21-årig flyttede Christina Perri til Los Angeles, hvor hun bor i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA