x

Reportage: EuroSonic 2007 – Alice Rose

Reportage: EuroSonic 2007 – Alice Rose

Alice Rose er næsten ukendt i Danmark, men i både Tyskland og Benelux-landene har hun et vist navn blandt elektronika-fans. Der var da også lang kø til laptop-singer-songwriterens koncert på EuroSonic-festivalen, som dog fandt sted i en ret lille sal, med siddepladser. Men det var ventetiden værd, syntes folk hurtigt at kunne blive enige om. Alice Rose stillede op med laptop, keyboard, violin, miniharmonika, motorsav og et mindre arsenal af raslende legetøj. Og så gik det ellers over stok og sten med en stribe groovy, funky elektronumre, som blev afviklet fra laptoppen, mens Alice Rose sang og filede lystigt løs på sin violin.

Alice Rose har en både smuk og sensuel stemme, der også kan hugge til, og hendes musikalske udtryk kan sammenlignes med navne som The Knife, Moloko, Lamb eller en blødere udgave af Peaches, hvis karismatiske sceneperformance Alice Rose formodentlig har ladet sig inspirere en del af. Efter tre kvarters solooptræden takkede Alice Rose af til larmende bifald, og GAFFA skyndte sig hen til hende for at få en kommentar.

- Jeg syntes, det gik meget godt, og jeg er meget glad for, at publikum lod til at kunne lide det, fortæller Alice Rose. – Jeg opdagede dog først ret sent, at jeg var blevet sat til at spille på et sted med siddepladser, og det krævede, at jeg lavede lidt om på mit sæt, for normalt er min musik beregnet til steder, hvor man kan danse. Men det gik da.

Hvordan kan det være, at du er stort set ukendt i Danmark?
- Jeg har boet i udlandet, siden jeg var 18 år, først nogle år i Berlin, så en tid i Prag, og nu er jeg så havnet i Köln. Og i Tyskland og eksempelvis Benelux-landene er der et meget større publikum for den type musik, jeg laver, selvom det nu ikke var årsagen til, at jeg flyttede til Tyskland i første omgang. Det var bare for at komme lidt hjemmefra, og dengang, i midten af 90'erne, var klubscenen i Tyskland og Benelux slet ikke så sprudlende, som den er nu.

Alice Rose fortsætter:
- I dag udkommer mine plader i en del europæiske lande, og jeg har bookere i både Tyskland og Benelux-landene. Det er ogå min hollandske booker og ikke Music Export Denmark, der har skaffet mig ind på EuroSonic. Jeg har spillet på masser af europæiske festivaler efterhånden, men jeg tjener dog ikke så meget, at jeg kan leve af min musik endnu, fortæller Alice Rose, der sideløbende med sin musik er ved at færdiggøre et studium på kunstakademiet i Köln. Et studium, som dog også involverer hendes musik.

Regner du med, at din optræden på EuroSonic vil give dig endnu mere opmærksomhed?

- Ja, bestemt. Jeg har godt nok ikke rigtigt inviteret nogle branchefolk, men jeg ved, at der i forvejen er så mange her, der kender mig og kan anbefale mig til andre. Også folkene fra Roskilde Festival, som jeg håber på at kunne komme til at spille på, så jeg kan spille lidt i Danmark til en afveksling.

GAFFA fik også en kommentar fra en af publikummerne ved koncerten, den 27-årige lydtekniker Nelson Helder:
– En af mine venner anbefalede mig at se koncerten. Jeg blev meget positivt overrasket. Musikken minder mig om 80'er-elektropop og om nyere navne som Moloko, Björk og Massive Attack. Men hun blander genrerne på en måde, som man ikke kunne have forestillet sig i firserne, hvor genrerne var mere delt op med skarpere skel mellem hinanden. Alene det, at hun blander elektronika med violinspil er nytænkende. Alice Rose er et typisk barn af det nye årtusinde. Og så er hun jo også smuk, slutter han.


EuroSonics hjemmeside

Alice Roses hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA