x

Wolf Alice – Engelske indierockere på tærsklen til internationalt gennembrud

Wolf Alice – Engelske indierockere på tærsklen til internationalt gennembrud

Engelske Wolf Alice har siden udgivelsen af deres debutsingle Fluffy (2013) og ikke mindst ep'en Blush fra samme år været et varmt navn i den engelske undergrund, og 2015 lader til at blive året, hvor det helt store gennembrud venter – debutalbummet My Love Is Cool udkom i juni, og bandets sommerturné bragte dem eksempelvis til NorthSide Festival i Aarhus.

Også BBC lader til at have fanget, at der er noget ganske særligt under opsejling – således figurerede Wolf Alice på mediets "Sound Of 2015"-liste.

– Det er jo supergod eksponering, og vi sætter så meget pris på deres opbakning. Jeg har altid selv tjekket den liste ud, så det er helt skørt pludselig selv at være en del af den, fastslår frontkvinde Ellie Rowsell, der også glæder sig over, at bandet er blevet blogget betragteligt om:

– Det er fantastisk at have en massiv online-opbakning – især i disse tider, hvor det er så vigtigt, at man når ud til alle mulige vidt forskellige mennesker.

Wolf Alice har med deres alternative indierock allerede scoret et par betydningsfulde priser– eksempelvis blev bandet så sent som i december kåret til "Best Breakthrough Artist" ved UK Festival Awards, og det var noget, der gjorde indtryk på Rowsell:

– Musik er ikke en konkurrence, og det er så subjektivt, hvad folk synes om musik, så det burde ikke betyde alverden med priser og den slags. Men det er da sjovt og spændende at være nomineret, og jeg kan ikke undgå at føle mig beæret, når vi vinder, forklarer hun.

Stolt over debutalbum

Wolf Alices debutalbum, My Love Is Cool, ramte butikkerne den 22. juni, og værket er i sagens natur kulminationen på længere tids arbejde i studiet.

– Jeg er så tilfreds med pladen, som jeg overhovedet kan være – vi har gjort det så godt, som vi kunne, og selv om det altid er hårdt at sætte et punktum, når man kan arbejde på et værk i evigheder, så bliver man nødt til at gøre det, og jeg er stolt over, hvad vi har opnået, fortæller Ellie Rowsell og sætter nogle ord på, hvordan albummet lyder:

– Pladen har en bedre, større og mere modig lyd end den, man fandt på vores ep'er, og vi omfavner vores pop-side lidt mere end tidligere. Der er dog stadig nogle virkelig tunge øjeblikke.

My Love Is Cool er produceret af Mike Crossey, der blandt andet har arbejdet sammen med Arctic Monkeys, og det var absolut en givtig herre at have med i studiet:

– Det var spændende at arbejde med en fyr, der har så stor erfaring inden for ikke mindst guitarbaseret musik.

Drøm gået i opfyldelse

Wolf Alice, der er opkaldt efter en novelle af den afdøde engelske forfatter Angela Carter, varmede tidligere på året op for Alt-J i Tap1 i København, og det var en fed oplevelse i bandets øjne:

– De spiller for store og meget entusiastiske forsamlinger, og det var fantastisk at spille på så store spillesteder i byer, vi ikke før havde besøgt, husker Ellie Rowsell.

Hun og resten af medlemmerne af Wolf Alice elsker i det hele taget livet på landevejen, og det er tydeligt, at bandet føler sig privilegeret over at være nået så langt, som det er tilfældet.

– Det er drøm, der er gået i opfyldelse. Det kan være hårdt at være væk hjemmefra i så lang tid, men jeg kunne ikke ønske mig det anderledes, og jeg er dybt taknemmelig for at være nået hertil, lyder det fra Ellie Rowsell.

Hvem? Wolf Alice udgøres af Ellie Rowsell, Joel Amey, Joff Oddie og Theo Ellis.

Hvad? Wolf Alice omfavner med deres egne ord alt lige fra grunge til pop og indie i deres alternative rock. Bandets selverklærede inspirationskilder tæller Patrick Wolf, Lana Del Rey, Outkast, Queens Of The Stone Age, PJ Harvey, Deftones, Pixies, Nirvana, The Strokes og The Brian Jonestown Massacre.

Hvor? Wolf Alice blev dannet i London, hvor de stadig har base.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA