Artikel

MÅNEDENS SPILLESTED: Fuglsøcentret har fokus på helhedsoplevelsen

På Fuglsøcentret er intet overladt til tilfældighederne, og du behøver slet ikke selv at døje med at finde hjem efter koncerten – her kan du nemlig overnatte og slappe fuldstændig af.

– Jeg har en fortid med at overtage hoteller og lave turnarounds. Det har jeg blandt andet gjort på Hindsgavl Slot, Hotel des Nordens og Hotel Fakkelgaarden, fortæller Peter Van Den Brinks, som er administrerende direktør for Fuglsøcentret og Fuglsøkoncerter.

Og at lave en turnaround er præcis, hvad han har gjort hos Fuglsøcentret.

I 2012 blev han ansat på Hotel Fuglsøcentret, som var gået konkurs. Der var hverken kunder eller ansatte dengang. Og nu – 10 år senere – har stedet 120 ansatte og 80.000 gæster om året.

– Da vi åbnede Hotel Fuglsøcentret, var et af forretningsområderne livemusik, og i dag er 50 procent af vores omsætning livemusikken, forklarer han.

Fuglsøcentret er nemlig et sted, hvor du både kan holde konferencer, konfirmationer, bryllupper, overnatte på flotte værelser – og nyde livemusik i fantastiske rammer. Alt sammen i Knebel på Djursland, som ligger ud for Aarhus og tæt på Ebeltoft i naturskønne omgivelser og en smuk bygning.

Fra starten har én ting været klart for Fuglsøcentret, og det er, at det musikalske brand skulle appellere til 40+ segmentet, forklarer den administrerende direktør. Derfor har de satset på navne fra 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne for netop at tiltrække den aldersgruppe. Det vil altså sige, at det musikalske brand er bomstærkt, og der derfor vil være noget for enhver smag inden for aldersgruppens rammer.

Derfor har navne som Nena, Kim Wilde, Paul Young, Earth, Wine & Fire og UB40 blandt andre betrådt scenen gennem tiden til stående ovationer og hujende publikummer. Og dette efterår er ingen undtagelse. Her kan gæster og publikum se frem til koncerter med internationale navne som Johnny Logan og Nena, mens også danske sværvægtere som Lis Sørensen, Dodo & The Dodo’s, Tim Christensen og Sebastian gæster Fuglsøcentret.

– I virkeligheden er det en maskine, der fodrer sig selv, som tiden går, og nu bevæger vi os ind på navne fra 1990’erne og senere nok 2000’erne. Samtidig er vi begyndt at satse på mere smalle navne såsom engelske Starsailor og skotske Midge Ure, fortsætter han.

Det helt særlige ved Fuglsøcentret er unægteligt, at man som gæst kan købe en hel pakke og slippe for selv at skulle tænke for det praktiske. I pakken får man nemlig en overnatning i et dobbeltværelse, en middag, koncert, diskotek og morgenmad. På den måde skiller Fuglsøcentret sig i høj grad ud fra de mange andre spillesteder rundt om i Danmark. På Fuglsøcentret skal man nemlig ikke bekymre sig over at skulle finde transport hjem fra en koncert. Det har de nemlig allerede dækket ind med denne pakke.

Peter Van Den Brinks forklarer også, at Fuglsøcentret skiller sig ud ved ikke at være et offentligt spillested. Faktisk er Fuglsøcentret Danmarks største privatejede spillested, påpeger han. Det betyder, at der intet tilskud er fra det offentlige eller sponsorater fra virksomheder, og derfor er Fuglsøcentret ”herre i eget hus,” som Van Den Brinks forklarer det.

I alt har spillestedet omkring 70 koncerter om året, hvor man kan tilkøbe middag, diskotek, overnatning og morgenmad med til alle koncerterne, som kan nydes i spillesalen, hvor der er plads til 950 siddende og stående gæster.

Det betyder altså, at Fuglsøcentret årligt byder inden for til cirka 28.000 gæster, hvilket ingen havde turde tro på, da Peter Van Den Brinks overtog stedet for ti år siden.

Oplev blandt andre:

Den 7. oktober: Johnny Logan

Den 8. oktober: Dodo and the Dodos

Den 21. oktober: Rugsted & Kreutzfeldt

Den 28. oktober: Nena

Den 29. oktober: Lis Sørensen

Den 4. november: Sebastian

Den 11. november: Lars Lilholt Storyteller

Den 12. november: Tim Christensen

ANNONCE