Artikel

Albumaktuelle Pauline: Her er syv sange, der betyder noget særligt for mig

Den danske sanger og sangskriver er aktuel med debutalbummet Noget for nogen

Den danske sanger og sangskriver er aktuel med det anmelderroste debutalbum Noget for nogen og fortæller her om syv sange, der har betydet noget særligt for hende.

Denne sang husker jeg tydeligt fra min barndom: 

“Så længe jeg lever” af John Mogensen 

Uden helt at vide hvorfor har jeg bare altid syntes, den virkede så enormt stor og betydningsfuld. Der er så meget autenticitet i hans historiefortælling. Jeg havde en John Mortensen-cd, og det var alt, min ghettoblaster fik lov at spille i årevis. 

Denne sang gør mig sentimental: 

“Suffer in Silence” af Willie Nelson 

Jeg synes, den er utrolig godt skrevet, og jeg bliver generelt bare dybt sentimental, når jeg hører Willie Nelson. Hans univers er magisk, efter min mening, og jeg kommer altid i et meget vemodigt, men samtidig lykkeligt humør. 

Denne sang vender jeg altid tilbage til: 

“Jagten på noget” af Balstyrko 

Det er faktisk hele albummet, jeg i gennemsnit hører en gang om ugen. Det er efterhånden blevet et meditations-ritual. Jeg finder simpelthen så meget ro og tryghed i at tulle rundt herhjemme i deres selskab

Denne sang minder mig om første gang, jeg var forelsket:

“Det regner i mit hjerte” af C.V. Jørgensen 

Jeg sad i en tourbus på vej hjem fra job i november og kiggede ud på regnen, mens det her nummer spillede, og jeg kan huske, at min puls steg, og jeg nok måtte erkende, at jeg i en alder af 25 år for første gang var rigtig forelsket. Sådan helt ned i maven. Jeg kan stadig mærke den vidunderligt skræmmende klump i halsen, når jeg hører det her nummer. 

Denne sang har jeg på heavy rotation lige nu: 

“Heaven” af Julia Michaels

Hun er en rigtig dygtig sangskriver, og hendes melodiske håndværk er meget imponerende. Selvom genren er en anden end den, jeg selv arbejder med, finder jeg rigtig meget inspiration i melodierne og måden at skabe en stemning på

Denne sang er min ultimative party starter: 

“Blækspruttesangen” med Peter Belli fra filmen Bennys Badekar 

Jeg er godt klar over, at det lyder lidt skørt. Men jeg anbefaler alle lige at sætte den på og så spørge sig selv: “Er det her en fest, jeg gerne vil være til?” Fordi ja. Det er det. Det er vidunderligt. 

Denne sang ville jeg ønske, jeg selv havde skrevet: 

“Termodragten” af Mouritz/Hørslev Projektet 

Jeg er helt på røven over, hvor godt skrevet jeg synes, den sang er. Det er et utrolig smukt stykke håndværk, og den rammer mig, hver eneste gang jeg hører den. Og det er en hel del. 

LÆS OGSÅ: PAULINE-ANMELDELSE: Gamle ord på ny musik

LÆS OGSÅ: PAULINE-INTERVIEW: Tanken om et liv som musiker har aldrig eksisteret i min verden"

rame style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/playlist/6O8wQL1UBgRgtKKrwOsSRf?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">
ANNONCE