Artikel

GAFFA FYLDER 40: Her er vores velkomstartikel fra 1983

Vi dykker dybt i arkivet i forbindelse med årets runde fødselsdag

I 2023 kan GAFFA fejre 40 års jubilæum - hvilket gør os til landets ubetinget ældste musikmedie. Sådan en fødselsdag skal selvfølgelig fejres - og det er vanskeligt at forestille sig nogen mere passende måde at markere jubilæet end med endnu mere musikformidling til vores trofaste læsere.

Her på gaffa.dk vil man derfor i år løbende kunne læse håndplukkede artikler fra det store arkiv af gamle GAFFA-blade - lige fra det allerførste blad, som kom på gaden i september 1983. Her får du lederartiklen fra dengang, det hele startede. 

Velkommen til GAFFA


Endelig er den der! Musikavisen, der binder alle led i en ellers kaotisk og uoverskuelig musikbranche sammen: GAFFA. Det er ikke en helt almindelig avis, du står med i hånden -det er en tilbudsavis uddelt til gymnasier, spillesteder, biblioteker, plade-og musikforretninger og kollegier - i det hele taget alle de steder musikfolk befinder sig i Århus Amt. Og den er gratis!

Og hvad kan du bruge GAFFA til? Du kan finde ud af, hvad der sker i din by -hvilke jazz-, folk-eller rock­arrangementer, der finder sted den pågældende aften, for vi har kalenderen, der dækker hele området. Sat op på en overskuelig måde, så den er nem at finde ud af, og lige til at sætte op på opslagstavlen!

Du kan også følge med i musiklivet på kryds og tværs i hele amtet, fordi GAFFA vil bringe artikler om kendte og ukendte musik-rødder i omegnen - eller om musikere, der slår deres vej omkring Århus Amt. Vi lægger ud med et interview med Lars Muhl fra den kendte og berygtede Århus-gruppe Warm Guns.

Men andre personer vil følge efter. Og det skal ikke kun dreje sig om musikere. Der er mange andre personer med tilknytning til musikbranchen, der har noget interessant at fortælle.

GAFFA er et blad, der der startet i provinsen, men det betyder ikke, at vi er provinsielle! Vi ser intet forgjort i at bringe artikler om navne udefra, som ikke umiddelbart har en relation til Århus Amt. Men det skal selvfølgelig være emner, der har interesse for alle, der er interesseret i musikkens videre udvikling.

Vores udgangspunkt er Århus Amt. Det betyder, at vi er meget interesseret i, hvad der sker ude omkring. Det er vigtigt for os at lægge et øre ud i Randers og Silkeborg for at høre, hvad det er, der sker. Hvis vores ører ikke er lange nok, må du ringe til os med gode ideer.


Vi er klar over, at etableringen af bladet under Århus Festuge har trukket det redaktionelle stof hen omkring Århus i alt for stort omfang. Det vil vi råde bod på i de næste numre, hvor vi har planlagt en turné rundt til de forskellige byer i amtet.

Sidder du med et problem, der har med musik at gøre, er du meget velkommen til at kontakte vores brevkasseredaktør Rudi Rock, der besvarer alle spørgsmål - lige fra orkestres skatteproblemer, arrangørers ansøgningsproblemer til musikelskerens kærestesorger. Brug ham - han er skrap!


GAFFA kan bruges, når du finder et navn i kalenderen, som du ikke kender på forhånd. Vi vil bringe foromtaler af alle de spændende arrangementer.

For de skrappe og lyse hoveder har vi i hvert nummer af GAFFA en konkurrence, der enten kan bestå af en kryds og tværs eller en quiz, der skal løses. Vi honorerer rigtige besvarelser med præmier af forskellig slags, så se at komme i gang!

Er du nysgerrig på, hvad GAFFA er for noget? Vil du gøre opmærksom på, at GAFFA ikke er kommet ud på din egn, eller vil du hjælpe til med distribution eller pakning og så videre: Ring til os.


I øvrigt om navnet GAFFA. Det er et utroligt stærkt ​​klistertape, der bruges ved enhver sceneopsætning. Vores ide med bladet er, at det skal have samme effekt som "GAFFA-tape": at få de forskellige grene af musikmiljøet til at hænge sammen.

Dette er første nummer af GAFFA, og du kan regne med os den sidste torsdag i hver måned hele året rundt. Ring til os med ros og ris, med informationer og rygter, spørgsmål og ideer.

Mange venlige hilsner

REDAKTIONEN

LÆS OGSÅ: BAGKATALOG: Da GAFFA tog pulsen på den danske metalscene anno 1987

ANNONCE