lørdag – 09.12.2023 – 20:00 til 22:00

GRANDMASTER FLASH

Amager Bio

eventim / 390,00 KR.

Køb billet

Den 11. august 1973 afholdte DJ Kool Herc et såkaldt block party i Bronx New York. Dette betegnes i dag som Hiphop’ens fødsel, og betyder at Hiphopkulturen kan fejre 50 års jubilæum i 2023. Her i Danmark kan vi nu fejre det med den største, når Grandmaster Flash - en af de helt originale hiphop pionerer og grundlæggere, kommer til København og Amager Bio lørdag den 9. december med sit nye virtuelle show ”Birth Of A Culture”. Opvarmningen står et hold danske Hiphop 50 Old School Superstars for, bestående af bl.a. MC Einar, Jesper Wildmand, DJ Jan, Deepee fra Rockers By Choice, Dope Solution med bl.a. Al Agami, Timmi Oneliner Mensah, Steen Koerner, m.fl.
Efter hans enormt succesfulde ”Hip Hop, People, Places and Things” show, der bl.a. gav 4 udsolgte koncerter i København i 2017 og 2018, er Grandmaster Flash nu tilbage med sit nye virtuelle show ”Birth Of A Culture”, der kommer til at give publikum en elektrificerende blanding af hjertebankende beats, hypnotiserende scratches og rytmer, der smelter hjernen. Grandmaster Flash er klar til at tage alle med på en uforglemmelig rejse gennem hiphoppens fødsel, udvikling og kulturelle indflydelse. Fra de støvede pladekasser i Bronx til det globale fænomen, det er i dag.

Dette er ikke en helt almindelig koncert. 'Birth Of A Culture' er en multimedieekstravaganza aften med fantastiske billeder, videoer, tankevækkende fortællinger og interaktive elementer. Det er en audiovisuel fest, der hylder genrens koryfæer, fejrer dens rebelske ånd og omfavner den kulturelle betydning, som HipHop har. Så grib jeres Kangol-hatte, støv Adidas-skoene af, og forbered jer på at opleve en levende legende i aktion. Grandmaster Flashs ”Birth Of A Culture” show bliver gangske enkelt en begivenhed man ikke må gå glip af. Uanset om du er en die-hard fan, en tilfældig observatør eller en, der bare gerne vil opleve et stykke musikhistorie, er dette show lige noget for dig.

Verdens første stjerne-DJ, mixets mester, hiphoppens gudfader: Han har mange kasketter og Grandmaster Flash bærer dem stolt. Det var ikke bare hiphoppen, men hele musikhistorien han ændrede, da han formastede sig til at lægge håndfladerne på de vinylskiver, der lå på pladespillerne, så han kunne manipulere dem som var de et instrument i sig selv.

Grandmaster Flash voksede op i den forarmede New York-bydel The Bronx, hvor han tidligt var fascineret af både mekanik og musik. Han byggede sine egne højttalere og mixere i metalsløjd, og da pladespillerne blev trukket ud på gaden til blockparties, imponerede han med hastighed i fingrene og køligt overblik. Han var sammen med Kool Herc og Afrika Bambaataa del af den hellige treenighed af hiphoppionerer - og med længder den teknisk dygtigste.

For at assistere sig på mikrofonerne, lancerede han rapperne The Furious Five, der blev stjerner før rap overhovedet fandtes på plade. Deres funky, socialkritiske hit “The Message” gik verden rundt, men ligeså vigtig er nummeret “The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel”, hvor han med mix og scratches sætter DJ’en i forgrunden. Siden da er DJ’ens rolle som scratcher, mixer og orkesterleder vokset og vokset, og enhver der kalder sig DJ i dag står på skuldrene af Grandmaster Flash.

At Grandmaster Flash er et legendarisk navn blev allerede slået fast af poprockerne Blondie, der i 1981 sang “Flash is fast, Flash is cool” på nummeret “Rapture” som hyldest til stormesteren. Hans stjerne er ikke blevet mindre med årene og i 2007 kom han og Furious Five sågar i den amerikanske Rock & Roll Hall of Fame og i 2009 kunne man scratche som Flash i computerspillet DJ Hero. Den største anerkendelse kom sidste år i Netflix-serien “The Get Down” om hiphoppens spæde barndom. Her var han både konsulent og optrådte som karakter, der kyndigt guidede de unge helte på eventyr.
Om de tidligere koncerter i 2017 og 2018, skrev Politiken: ”Grandmaster Flash holdt Pumpehuset spilkogende, mens han gav lektioner i hiphoppens historie”, ”Professoren tog publikum i skole og viste, hvordan en hiphopfest skal holdes, da Pumpehuset eksploderede i et sammenstød af rock-riff, hårde rim og funk-samples. Grandmaster Flash gav ikke publikum et eneste roligt minut”.

Information skrev: ”Grandmaster Flash på euforisk tidsrejse i hiphop. Hiphop-legenden og turntablist-pioneren Grandmaster Flash gav os en historielektion og en hjemstavnshyldest i Pumpehuset i København. Men han mindede os også om, at hiphop også bare kan handle om at have det for vildt”, og udtalelser fra publikum i dagene efter lød: ”Den VILDESTE oplevelse og et fantastisk trip down memory lane.. DET gad jeg godt igen”, ”Det var så vild en koncert. Fed oplevelse”, ” Kan stadigvæk ikke få armene ned!”, ”Bedste fest EVER”, ” Fed aften med den vildeste DJ og den mest formidable musik – stadig høj over onsdag aften” og ”Intet mindre end en konge koncert”.

ALT taler for endnu en fantastisk fest i København, når vi fejrer hiphop’ens 50 års jubilæum med DJ Grandmaster Flash, breakdance, graffiti og masser af rapmusik!

ANNONCE