lørdag – 06.07.2024 – 18:00 til 20:00

Emil de Waal

Hotel Cecil

ticketmaster / - KR.

Køb billet

EMIL DE WAAL, VINDER AF BEN WEBSTER-PRISEN 2023, KOMMER TIL HOTEL CECIL MED MUSIKKEN FRA SIT NYE ALBUM 'FIRE ØJNE'.

Efter at have modtaget Ben Webster-prisen i april 2023 besluttede trommeslager, komponist og bandleder Emil de Waal sig for at give sig selv sit første egentlige solo-album i gave. Resultatet er ”Fire Øjne”, som udkommer på åbningsdagen for Copenhagen Jazz Festival 2024 den 5. juli på danske April Records. Dagen efter spiller han koncert på Hotel Cecil, hvor han præsenterer albummet live.

Han er dog ikke helt solo: som titlen antyder består albummet af duetter med både helt nye og velkendte musikalske forbindelser fra nær og fjern. Med sig på Hotel Cecil har han næsten alle de deltagende musikere fra albummet – Cecilie Strange på saxofon, Rasmus Oppenhagen Krogh på guitar, Henriette Groth på klarinet, bratsch og tangenter og Fredrik Lundin på saxofon og fløjte. Musikken er nyjazzet og eklektisk originalmusik fra de Waals sikre hånd med afstikkere til fortolkninger af inspirationskilder som Duke Ellington, Hans Henrik Ley, Elvis Presley og Charlie Haden.

Emil de Waal er kendt for sit spraglede musikalske CV og for at være en af de mest eftertragtede trommeslagere herhjemme. Han er hjemmevant i både jazz, pop, rock og electronica med grupper som Kalaha, Bagdad Dagblad, Maluba Orchestra, Emil de Waal+, sit mangeårige samarbejde med multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggreen, med Spejderrobot og meget mere.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Hotel Cecil og Copenhagen Jazz Festival, der finder sted i sin 45. udgave den 5. - 14. juli 2024.

ANNONCE