lørdag – 04.05.2024 – 12:00 til søndag – 05.05.2024 – 12:00

Folkets Festival

VEGA

/ 390,00 KR.

Køb billet

FOLKETS FESTIVAL - en fejring af Nordisk folkemusik

Den førende folk- og rootsbaserede trio Dreamers’ Circus har længe drømt om at præsentere en endagsfestival, der fokuserer på den høje kvalitet af rootsmusik i de nordiske lande. Den 4. maj 2024 går vi med Dreamers’ Circus sammen om at kuratere Folkets Festival med nogle af de bedste bands fra den nordiske folkemusikscene.

Ud over Dreamers Circus’ koncert vil man bl.a. kunne opleve de finske maestroer Frigg og et vaskeægte folkedansebal - flere acts vil blive annonceret løbende.

Fra Folkets Hus til Folkets FestivalMed sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk tegnede arkitekten Vilhelm Lauritzen Folkets Hus, der fra 1956 til midten af 1990'erne var et altfavnende mødested på Vesterbro for arbejderbevægelsen. I 1996 blev Folkets Hus til koncertstedet VEGA.

Knapt 70 år efter at Folkets Hus slog dørene op, indtager folkemusikscenen de ikoniske gamle sale, når førende musikere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark den 4. maj fejrer ny, nordisk folkemusik. I løbet af dagen og natten, vil hver en krog på VEGA vibrere til lyden af nordiske klange med store koncerter, hyggelige jamsessions, workshops og livsbekræftende dans.

Danish String QuartetDanish String Quartet fortsætter med at hævde sin position blandt verdens fineste strygekvartetter. Danish String Quartet hyldes for deres "intense blanding, ekstreme dynamiske variation (hvor de virker limet sammen), perfekte intonation, selv på overtoner, og konstante vitalitet og flow" (Gramophone) og er kendt for den håndgribelige glæde, de udstråler ved at lave musik, og de er blevet en af nutidens mest efterspurgte klassiske kvartetter, der spiller for udsolgte koncertsale over hele verden.

Om Dreamers’ CircusDreamers' Circus er en dansk-svensk trio bestående af Nikolaj Busk (klaver/harmonika), Ale Carr (cittern) og Rune Tonsgaard Sørensen, der spiller violin. Siden deres begyndelse har bandet turneret vidt og bredt, og de har leveret musik af exceptionel kvalitet. Deres musik er dybt forankret i folkemusiktraditionen, som alle bandmedlemmer er opvokset med, men den indeholder også elementer fra klassisk, jazz og popmusik. Dreamers' Circus er banebrydende, når det kommer til at præsentere musik fra denne region for et bredere internationalt publikum.

FriggBandets line-up er et ensemble af fire violiner, strengeinstrumenter og en kontrabas. I foråret 2002 udkom bandets første album, og Frigg blev et populært diskussionsemne i de nordiske folkemusikkredse. En ægte passion for traditionel nordisk musik var hørbar og glødende! Og nu, efter to årtier, ti albums (senest Perintö, 2023) brænder den samme passion stadig. Den hypnotiske kombination af den nu berømte violinlyd, de uimodståelige og kreative strengeinstrumenter og pulsen fra kontrabassen, skaber stadig nye veje og nu kan du høre dem live på Folkets Festival. Glæd dig!

Katarina BarrukKatarina Barruk er kendt som en af Sábmies mest interessante unge kunstnere. Barruks klare, karakteristiske stemme i kombination med en klar tilstedeværelse på scenen skaber et unikt rum af sårbarhed og styrke. Hun leverer en voldsom, men alligevel jordnær blanding af popmusik, traditionel joik og improvisatoriske elementer. Barruk synger på et af sine modersmål, umesamisk. Sproget er på UNESCOs røde liste over kritisk truede sprog, men nu er mange umesamere ved at tage sproget tilbage. For Katarina Barruk er det at lave musik på umesamisk en måde at invitere sine venner og publikum ind i sit univers, hvor umesamisk er en norm og i live. Hun udgav sit andet album Ruhttuo i oktober 2022.

ÆvestadenÆvestaden er lange salmer, moderne tekster, popsange og en lyd, der hverken frygter det klare, det beskidte, det elektroniske eller det traditionelle. Deres varierende instrumentkombinationer, med lyre, violin, kantele, vokal, mundharpe og elektronik, åbner et unikt lydbillede, hvor tidløse harmonier og lag af enkle motiver skaber en åben og stemningsfuld verden. Sidste år udgav de albummet Solen var bättre där.

Nordisk Dans
Det sidste programpunkt på festivalen bliver intet mindre end et vaskeægte folkedansebal med nogle af de bedste spillemænd på scenen og et indbydende dansegulv, hvor alle må være med. Der vil være masser af forskellige traditionelle nordiske danse som vals, polka, polska, sønderhoning og schottis - you name it! Nordisk Dans kan bedst beskrives som et koncept, lavet af – og for – unge entusiaster indenfor traditionel dans og musik. Konceptet har sit afsæt i København, og opstod da en lille gruppe unge savnende et sted hvor de kunne mødes og danse folkedans på deres egne præmisser.

Læs mere på www.folketsfestival.com .

ANNONCE