x

Kommentar: Musikken lever videre

Kommentar: Musikken lever videre

Paris blev i går ramt af en række terroraktioner, som fandt sted ved forskellige populære mål. Indtil videre er 127 mennesker blevet bekræftet dræbt. Desuden er cirka 300 mennesker kvæstet, heraf 80 kritisk.

Blandt terrormålene var to restauranter, to barer, gågader og Stade de France, som var hjemsted for venskabskampen mellem Frankrig og Tyskland, da bomberne sprang. Desuden blev det ærværdige koncertsted La Bataclan invaderet af terrorister, som skød flere gange mod koncertpublikummet og tog gidsler, før de sprængte sig selv i luften.

På scenen på Bataclan stod de højt elskede rockere i Eagles Of Death Metal (billedet). Et band, som rejser ud for at sprede glæde og humor med lystige toner og et konstant smil om munden. I koncertsalen stod 1500 fans, som havde glædet sig til at se Jesse Hughes & Co. spille. Desværre skete det utænkelige, lokalet blev offer for terror en time inde i koncerten. 87 unge mennesker, med hele livet foran sig, døde her.

Målet var utvivlsomt tilfældigt. Ifølge en talsperson fra Islamisk Stat blev koncerten med det amerikanske band udvalgt grundet "samlingen af afgudsdyrkere til en pervers fest."

Til GAFFA fortæller koncertgængeren Daniel Velez, som var til stede under gårsdagens koncert, om sine tanker efter terrorhandlingen:

— Der findes ikke noget bedre end at få nye venner over en fælles kærlighed til et fantastisk band. Derfor synes jeg, at dette er så grusomt. Jeg kendte ingen af ofrene, men jeg ved, at det var uskyldige mennesker, som elskede ren rock 'n' roll. Det kunne let have været vores venner, og det gør det hele så forfærdeligt ondt.

Vi, som musikelskere, er en familie. Uanset hvilken genre vi foretrækker, samles vi om en fælles interesse. I en mørk og tung situation som denne, hvor ekstremister forsøger at tage friheden fra os, er det vores samlede opgave at passe på, at musikken lever videre.

Det vigtigste nu er, at vi ikke lader frygten vinde over os. Tag til koncerter, gå i pladebutikker, tag en øl med dine venner – lad bare ikke musikken stoppe. Den fører os nemlig sammen, både i gode og onde tider.

Se Eagles Of Death Metal fremføre sangen Save A Prayer sammen med Duran Duran for to uger siden i det britiske tv-show TFI Friday her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA