Nyhed

Matthew E. White og Teitur i unikt kunstnermøde

Forbrændingen i Albertslund har sat de to prominente musikere i stævne til Surburban Summit, som udmunder i en fælles koncert i februar

Fans af både færøske Teitur og amerikaneren Matthew E. White kan se frem til et unikt samarbejde, når de to herrer er sat i scene på Forbrændingen i Albertslund. Her skal de i første omgang bruge en uge på sammen skabe ny musik, som så udmunder i en koncert den 6. februar.

Der ligger et helt særligt skabelseskoncept bag kunstnermødet, som vil blive dokumenteret på de sociale medier, og der vil også blive filmet i løbet af ugen. Det specielle kunstnermøde beskrives således i pressematerialet:

"Med suburban summit vil vi forsøge at fange og fastholde skabelsens øjeblik indenfor koncertrummets fire vægge. To kunstnere mødes på et tomt spillested – et blankt lærred – et stykke uudfyldt nodepapir. I baggrunden hviler presset, for i slutningen af ugen er folk inviterede. Der er solgt billetter. Til hvad? Hvad vil ske i det afgørende øjeblik, hvor lyset dæmpes og lydanlægget tændes. Alt eller intet?"

Kunstnerisk leder, Jeppe Skjold udtaler om konceptet: "Det er 100 procent kunstnerne, som bestemmer hvad der skal ske – vi faciliterer bare mødet mellem de to," og fortsætter: "Vi tror, som koncerthus, at det er meget vigtigt at huse varierede og unikke tilbud til vores publikummer. Her har vi skabt en koncert, der kun opstår på Forbrændingen. Det er synlighed i landskabet af alle de oplevelsestilbud der er i udbud, og hvem ved – måske bliver de bedste venner og kommer til at lave musik sammen i fremtiden. Det er den slags energi vi ønsker at sætte ud i verden!"


Den hvide soulmessias fra Virginia, Matthew E. White hittede for alvor med albummet "Big Inner" i 2012 – et af årets mest roste værker. Succesen fulgte Matthew op i 2015 med albummet "Fresh Blood", som modtog fem stjerner af GAFFAs musikanmelder Finn P. Madsen. Han skrev: "Matthew E. White strør om sig med sin musikalske begavelse på Fresh Blood, hvor han som visionær soulåbenbaring sætter ny standard for sit åbenlyse talent. Der er ikke mange, der er bedre end ham."

Teitur Lassen, eller bare Teitur, skyllede ind over Danmark i 2003 med albummet "Poetry & Aeroplanes". Han har to danske Grammy'er, over 1000 koncerter og seks studiealbums i baggagen. Hans seneste, "Story Music", modtog fire stjerner af musikanmelder Michael José Gonzalez. Læs anmeldelsen her.

 


 

 

 


 

 

ANNONCE