Simon Kvamm går solo

Simon Kvamm går solo

Simon Kvamm er kendt som sanger og sangskriver i Nephew og som halvdelen af De Eneste To, hvor Peter Sommer udgør anden halvdel. Nu går Kvamm imidlertid solo for en stund. Han drager på soloturné til små spillesteder med nogle nye sange, som han endnu ikke har indspillet, og som han vil teste på landevejen.

Søndag aften fortalte Kvamm om sit nye soloprojekt i DR2-programmet Vi Ses Hos Clement, og på sin hjemmeside uddyber han:

– Normalt indspiller man jo sangene, før man spiller live, men jeg har haft lyst til at vende om på rækkefølgen. Dels fordi jeg ser scenen som mit vigtigste sted at udkomme som solist. Og dels fordi jeg tror på, at sangene bliver bedre af at blive modnet med et publikum siddende over for mig.

Simon Kvamm fortæller videre, at hans soloprojekt er et supplement til Nephew og De Eneste To, som stadig eksisterer:

– Hvis Nephew er et tankskib, og De Eneste To er en katamaran, så er det her min lille enmands-jolle. En jolle, som jeg har lyst til at kunne sejle på tour i, selv når jeg engang bliver gammel. Og nu føler jeg mig altså endelig klar til at stævne ud på den første testsejlads. 

Helt alene på landevejen bliver Kvamm dog ikke, idet han med egne ord medbringer "Ham Fra Aalborg og Ham Fra Silkeborg, så der er noget at klappe i takt til." Hvem disse to musikere er, er ikke offentliggjort, men "Ham fra Silkeborg" kunne være hans bror Stefan Kvamm, der også er en del af De Eneste Tos liveband. De to brødre er opvokset i Silkeborg.

Simon Kvamm har gennem hele 2015 spillet med De Eneste To, hvis andet og seneste album "Dobbeltliv" udkom i november 2014. Nephew har ikke spillet live siden slutningen af 2013, hvor de afsluttede turnéen oven på udgivelsen af albummet "Hjertestarter" fra november 2012, blandt andet i et udsolgt Forum.

Simon Kvamms turné bringer ham til følgende byer – blandt andet Klitmøller, som han flyttede til sidste år efter at have boet i København i mere end et årti:

14. januar: Kulisselageret, Horsens

27. januar: Stalden, Klitmøller

28. januar: Radar, Aarhus

29. januar: Studie 55, København

03. februar: Teater95B, Odense

05. februar: Studenterhuset, Aalborg

Billetsalget begynder fredag den 8. januar klokken 10 via Simon Kvamms hjemmeside, og der sælges kun siddepladser

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA