Viola Beach – slut, før det var begyndt

Viola Beach – slut, før det var begyndt

I byen Warrington beliggende stort set midtvejs mellem Liverpool og Manchester havde man store forventninger til Viola Beach, orkestret der med deres manager natten til lørdag overså en bom på E4-motorvejen ved en bro i svenske Södertälje syd for Stockholm og styrtede i deres død i kanalen 25 meter længere nede.

I den lokale avis Warrington Guardian er man, som på fan- og Facebooksider rystede over, at de fire purunge musikere, Kris Leonard (guitar/vokal), River Reeves (guitar), Tomas Lowe (bas) og Jack Dakin (trommer), samt deres erfarne manager Craig Tarry skulle forsvinde, lige som det så ud til, at de for alvor var flyvefærdige.

Orkestret som fra alle sider huskes for sin udstråling og direkte måde at charmere sine omgivelser på, som 22-årige John Olsson, der med sit band Psykofant delte garderobe med det engelske orkester til, hvad der blev deres sidste koncert på Where's The Music-festivalen i Norrköbing. Han siger blandt andet til den svenske avis Expressen:

"Det er så sørgeligt, at de var så unge og så tæt på at nå deres drøm. De var ekstremt lystige karakterer. De kom ind i garderoben nærmest på Beatles-vis, klubagtige og ekstremt charmerende med deres dialekt, så man blev vældig betaget af dem på et øjeblik."

Hjemme i Warrington er journalist David Morgan ikke i tvivl om, at de var på vej til at blive stjerner. Med Ian Grimble, grundlægger af Communion Records og producer for Mumford and Sons, i ryggen var de allerede annoncerede til at skulle til Austin og spille den 16. marts på South By Southwest (SXSW)-showcasefestivalen, ligesom de var blevet promotet meget positivt af BBC, da deres debutsingle, Swings And Waterslides, udkom sidste år. Deres nye single, Boys That Sing/Like A Fool var helt aktuel.

Orkestret blev såmænd dannet for under et år siden. Forgrundsfigur Kris Leonard mødte den tidligere skolekammerat, trommeslager Jack Dakin, nede på den lokale busstation i maj sidste år, og på et musikkursus mødte han guitarist River Reeves, mens sidstemanden, bassist Tomas Lowe, stødte til en aften i byen.

Og så gik det slag i slag med voldsom lokal popularitet.

En historie, der desværre endte tragisk, da bilen, de kørte i helt uforståeligt smadrede en bom og kørte ud i døden.

Det er nu op til myndighederne at udrede, hvad der konkret skete. Øjenvidner, der holdt i kø ved motorvejsbroen, blev overhalet af en sort bil i stor fart, som overså en bom og forsvandt i dybet.

Hør Viola Beach med deres debutsingle fra sidste år, Swings and Waterslides:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA