Nyhed

TAKforSIDST: Vi vil bryde igennem, før vi får hængepatter

Vi har talt med den danske poptrio, der er klar med ny single og video

Den danske trio TAKforSIDST er aktuelle med deres anden single og musikvideo, ”#AVMITHOVED”, opfølgeren til ”Vinter” fra marts – se videoen nedenfor. I den forbindelse har vi talt med to tredjedele af gruppen, forsangeren Elisabeth Heidenheim Ubbesen og guitaristen Sif Steendahl Grandorf. Bandets sidste medlem er bassisten Katrine Heidenheim Ubbesen, som også er tvillingesøster til Elisabeth. 

Hvornår begyndte I at spille sammen? 

Elisabeth: – Vi har spillet sammen siden 2010. I første omgang var det mest en venindeting, men i 2014 besluttede vi, at det skulle være seriøst. Vi ville bryde igennem, før vi fik hængepatter. Så vi sagde vores jobs op og solgte en lejlighed, og så brugte vi al vores tid og penge på musikken. Vi lovede lige vores forældre at tage en uddannelse først, så det gjorde vi – vi er professionsbachelorer i tekstilformidling, og Sif er uddannet lærer. Vi (Elisabeth og Katrine, red.) nåede også at have en tøjbutik sammen på Vesterbro, siger Elisabeth og fortsætter: 


– Heldigvis fik vi hurtigt flere tilbud om en pladekontrakt, og vi endte så med at skrive kontrakt med ArtPeople, som virkelig er søde og dedikerede og også er et selskab med mange gode danske kunstnere i stalden – og et forholdsvis lille selskab. 

Hvordan vil I selv beskrive jeres musik? 

Elisabeth: – Det er iførefaldende popmusik med ligefremme tekster og masser af selvironi. Pop uden fløde, inspireret af navne som Anne Linnet, Shit & Chanel, Justin Bieber, Taylor Swift, Thomas Helmig, Christopher, Beyoncé, Prince, Robyn, Roger Waters og mange flere – vi er ikke snobbede i vores smag. Teksterne er meget inspireret af vores egne oplevelser, og så det, vi hører, at vores veninder oplever. 


Sif: – Vi lægger ikke skjul på, at vi er autodidakte, uskolede musikere, og vi kan forhåbentlig give andre piger – og drenge – blod på tanden til også at spille musik. Man kan komme langt med fire akkorder. 

Kan I fortælle lidt om jeres kommende album? 

Sif: – Ja, det udkommer enten lige før jul eller kort efter jul. Vi producerer det selv, men har fået efterhjælp af co-producer Rune Braager (Sanne Salomonsen, Joey Moe med flere). Han er supersej og i øvrigt gammel klubpædagog. Men vi ville gerne lave så meget som muligt selv og arbejder blandt andet med Logic- programmet i studiet til skitser og demoer. 


Hvad har været inspirationen til jeres nye single, #AVMITHOVED? 

Elisabeth: – Det er en sang om at have tømmermænd, og det har vi alle sammen prøvet rigtig mange gange, også moralske tømmermænd. Man tænker: ”Fik jeg taget den pille, eller skal jeg have en lille?” Tekstmæssigt er det en efter festen-sang, men musikalsk er det et rigtigt festnummer. 

Hvor kan man høre jer i den kommende tid? 


Elisabeth: – Vi skal blandt andet spille Jelling Musikfestival, Nibe Festival og på spoken word-festivalen i Odense. Det er lidt sjovt, at vi skal spille der, men da vi spillede på Distortion for nogle år siden – vores allerførste koncert –var der en fra spoken word-festivalen, som hørte os og straks ville booke os. 

Hvad har været jeres bedste koncert indtil videre? 

Elisabeth: – Helt klart Distortion-koncerten sidste år. Det var vores første koncert nogensinde, og alligevel kom vi til at spille for 5000 mennesker. 


Når to af jer er uddannede inden for tekstil, syr I så selv jeres scenetøj? 

Elisabeth: – Vi gjorde det lidt i starten, men nu gider vi ikke rigtigt, vi vil hellere bruge energi på musikken. 


ANNONCE