Nyhed

Video: MAAN hylder Kong Henri

Der er høj rødvinsføring i første video fra den danske hiphop-trio

MAAN er navnet på en ny københavnsk hiphopgruppe alias rapperen Peter Hulgård og producerne Jacob Skytte Bensby og Oskar Justesen. I dag udgiver de deres første single og video, ”Kong Henri”, en sang om den nyligt selvpensionerede prins Henrik. Vi har talt med Peter Hulgård for at høre mere om MAAN og ”Kong Henri”. Se videoen nedenfor.

Hvorfor har I lavet en sang om prins Henrik?

– Da vi startede projektet for lidt over et år siden, var der meget snak om, at prins Henrik meldte sig syg til dronningens 75 års fødselsdag, og så kom det frem, at han i stedet var taget til Venedig. Vi drak en flaske rosevin og fandt på at bruge prins Henrik, der jo tidligere har sagt, at han gerne vil være konge, som metafor for det, at man nogle gange bare skider på sit ansvar og lever i nuet, og bliver med at jagte noget ekstra i sit liv, også selvom man har det godt, hvor man er.


Skal det så forstås som en hyldest eller en kritik?

– Det er helt klart en hyldest, ikke en kritik.

Hvad er dit forhold ellers til kongehuset?


– Det vil jeg helst ikke gøre mig klog på.

Men nu er prins Henrik jo gået på pension, så er sangen ikke lidt uaktuel?

– Nej, bestemt ikke, han er jo stadig meget i medierne.


Hvor stammer navnet MAAN fra?

Det er et gammelt kaldenavn fra min vennegruppe, der er blevet hængende.

Hvad kan man ellers forvente fra jer?


– Vi arbejder på en ep med en håndfuld numre, som forhåbentlig udkommer inden årsskiftet.

Hvem er I inspireret af?

– Musikalsk er det helt klart Atlanta-scenen, ikke mindst et navn som Future. Det er en meget eksperimenterende scene, hvor der er plads til meget mere end et boom bap-beat på 90 beats per minute. Tekstmæssigt er vi især inspireret af vores venner – og så af prins Henrik på ”Kong Henri”.


Du bruger en del AutoTune på ”Kong Henri”. Er det generelt for jeres sange?

– For nogle af dem, men ikke på dem alle. Det er en del af den stil, vi er inspireret af, men jeg håber, man stadig kan høre, at jeg har en god rapteknik.

Det er ikke første gang, et dansk band hylder prins Henrik i en sang. Tilbage i 2012 gjorde The Floor is Made of Lava det med "God Save Henri". Se dem fremføre sangen nedenfor.

ANNONCE