Nyhed

Spotify er klar med et modsvar til eneretten på ny musik

Krigen mellem de store musik-streamingtjenester er for alvor skudt igang med Spotify's nye plan

Konkurrencen mellem de mange forskellige musik-streamingtjenester er hård. Der er mange store spillere på markedet, og når nogle kunstnere giver ekslusiv ret til, at kun én blandt de mange tjenester må udgive deres nye musik, så går det hårdt ud over de andre spillere. Men det vil Spotify nu forsøge at bekæmpe, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. 

Spotify vil nemlig med en ny plan forsøge at ramme alle de musikere, der kun vil levere musik til konkurrenten Apple Music. Planen er forholdsvis simpel og går ud på, at Spotify vil gøre det næsten umuligt at finde musik med de kunstnere, der vælger at udgive deres musik via Apple Music. I den henseende har Spotify meddelt en lang række pladeselskaber, at kunstnere, der giver giver Apple eksklusivretten til ny musik, ikke vil optræde på playlister og lignende, når først materialet bliver tilgængeligt for Spotify, når Apples ekslusivret udløber. Det samme gælder for kunstnere, der vælger Tidal fremfor Spotify ved lanceringen af ny musik. 

Med denne plan rammer Spotify altså navne som Drake, Katy Perry og Frank Ocean, der alle sammen har givet Apple ekslusivret til ny musik. Men også Rihanna, Kanye West og Beyonce bliver ramt, da de har givet Tidal ekslusivret tl deres nye musik. 


Både Apple og Tidal har naturligvis betalt en pæn sum penge for at få denne eksklusivret, mens Spotify hele tiden har protesteret mod eneretten til at bringe ny musik med den begrundelse, at det skader både kunstnere og musikindustrien.

ANNONCE