x

Ny dansksproget popmusik med noget på hjerte: Byd velkommen til Ultramarin

Ny dansksproget popmusik med noget på hjerte: Byd velkommen til Ultramarin

De er halvbrødre. De producerer musik for andre. Og nu er de også et band. Bag navnet Ultramarin gemmer sig Karl-Frederik Reichhardt, 20, og Ludvig Brygmann, 26, der i dag har premiere på deres første single ”Hvis Sandheden Skal Frem”.

Hvis deres efternavne virker bekendte, så er der noget om det. Ludvigs far er skuespiller Martin Brygmann, mens Karl-Frederik er søn af skuespiller Peter Reichhardt og barnebarn af Morten Koch-skuespilleren Poul Reichhardt. Deres families berømmelse er dog ikke noget, der bekymrer de to brødre.

”Det betyder ikke noget for os. Men det er klart, at det har betydet enormt meget at vokse op i en kreativ familie, hvor der ikke er nogen, der gør tingene på den normale måde. Alle er kreative på en eller anden måde. Vi har fået enormt meget støtte hjemmefra,” siger Karl-Frederik Reichhardt og tilføjer: ”Jeg tror, hvis man er bange for at stå i skyggen, så bliver det rigtig svært at lave noget, hvor man virkelig sætter sit eget præg. Jeg tænker i hvert fald aldrig over det.”

De to halvbrødre har i en årrække arbejdet som producer-duo og har blandt andet produceret musik for Pauline og Page Four. Ultramarin opstod i et behov for et frirum. Et sted, hvor de kunne lave den musik, som de havde lyst til, uden at nogle skulle bestemme, hvad de skulle lave, hvordan det skulle laves, og hvornår det skulle udgives.

”Det handler om at have råderum over alt det kreative. Og det fungerer faktisk virkelig godt både at arbejde sammen med andre og have vores eget, der virkelig er vores hjertebarn og vores hjerteblod,” siger Karl-Frederik Reichhardt.

I Ultramatrin står duoen for alt. Det er dem, der skriver, synger, spiller og producerer. De blander international poplyd og dybe, dansksprogede tekster. Med deres single ”Hvis Sandheden Skal Frem” bringer de associationer til en form for dansksproget Julias Moon eller en elektronisk Rasmus Walter. Selv beskriver Ultramarin sin lyd som storladen og en smule euforisk. De forsøger at ramme tidens lyd samtidigt med, at de rent tekstmæssigt er inspireret af nogle af de store danske sangskrivere fra 80’erne og 90'erne, som Lars H.U.G. og Love Shop.

Debutsinglen er ifølge bandet selv en bekendelsessang, der handler om at have det svært og prøve at finde et formål med tingene.

”Når man er ung, får man hele tiden af vide, at man skal nyde det, mens man er ung. Men hvis man hele tiden fokuserer på det, så kan det godt sætte lidt en stopper for det. I broen synger vi ”Folk siger, at tiden går /Før du har set dig om /Så jeg skælver, når jeg tænker, min tid føles tom”, og det handler om at være bange for, at man som 50-årig kigger tilbage, og alt, man har lavet, er ligegyldigt. Det skal man selvfølgelig ikke tænke på. Man skal bare være i nuet. Det er det, der er budskabet,” siger Karl-Frederik Reichhardt.

Fremtiden står på flere single-udgivelser for det nye band, men om det ender ud i en ep eller en hel plade, ved de endnu ikke. Indtil videre ser de frem til at skulle ud og optræde. Og de to halvbrødre ser især frem til, at de skal varme op for Rasmus Walter, når han tager på Danmarksturné i det nye år.

”Vi glæder os enormt meget til det. Han er megasød, megadygtig og skriver nogle vildt fede sange,” siger Karl-Frederik Reichhardt.

Du kan se musikvideoen til Ultramarins debutsingle ”Hvis Sandheden skal frem” herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA