Sting holdt et minuts stilhed ved genåbningen af Le Bataclan – men Eagles of Death Metal blev nægtet adgang. Eller blev de?

Sting holdt et minuts stilhed ved genåbningen af Le Bataclan – men Eagles of Death Metal blev nægtet adgang. Eller blev de?

I aftes gav Sting den første koncert på det netop genåbnede parisiske spillested Le Bataclan, dagen før årsdagen for terrorangrebet, der kostede 89 personer på Bataclan og i alt 130 personer livet ved de seks koordinerede terrorangreb udført af Islamisk Stat i Paris fredag den 13. november 2015.

Sting åbnede med balladen "Fragile" med omkvædslinjen "How fragile we are", efterfulgt af et minuts stilhed. Se en optagelse nedenfor.

Til gengæld hersker der usikkerhed om, hvorvidt medlemmer af Eagles of Death Metal, der stod på scenen under terrorangrebet i Le Bataclan, forsøgte at få adgang til spillestedet i aftes. Til AFP udtaler stedets co-leder Jules Frutos, at sanger Jesse Hughes og et andet medlem af bandet var mødt op, men blev nægtet adgang. "De kom, og jeg smed dem ud. Der er ting, som du ikke kan tilgive," sagde Frutos med henvisning til, at Jesse Hughes i flere interviews har antydet, at sikkerhedsfolkene på Bataclan stod i ledtog med terroristerne, da omkring seks sikkerhedsfolk ikke var mødt på arbejde på aftenen for terrorangrebene.

Imidlertid har en talsmand for Eagles of Death Metal, Mark Pollack, til Billboard udtalt, at Jules Frutos' udtalelser ikke har hold i virkeligheden, og at Eagles of Death Metal aldrig har prøvet at få adgang til Stings koncert. "I dag handler ikke om Jesse eller Eagles of Death Metal. Jesse er i Paris for at mindes de tragiske begivenheder for et år siden med venner, familie og fans. Dette handler om at mindes de tragiske tab af menneskeliv, der skete for øjnene af ham (Hughes, red.), og den kujon til Jules Frutos har behov for at tilsmudse sin egen klubs genåbning ved at sprede falske historier til pressen og sværte en mulighed for at sprede fred og glæde for i stedet at sprede hadefulde ord. Jesse forsøgte aldrig at komme ind til Stings koncert," udtaler han.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA