x

Alex Vargas ude med ny single – og annoncerer sit debutalbum

Alex Vargas ude med ny single – og annoncerer sit debutalbum

Den 31. marts udsender den danske singer-songwriter Alex Vargas sit længeventede debutalbum, ”Cohere”. I dag fører han det an af singlen ”Inclosure”, hør sangen nedenfor.

Idéen til ”Inclosure” og tanken om et album opstod, da Alex Vargas i efteråret 2015 overnattede i fysikeren Albert Einsteins lejlighed i Bern ovenpå en netop overstået Europaturné:

”Touren var slut, og jeg havde lige lukket min første ep. Jeg stod lige der, helt tom, men samtidig fuld af energi – midt i Einsteins gamle gemakker – og fik lyst til at skrive endnu flere sange. Siden har jeg spillet på Roskilde, headlinet min egen Danmarksturné og fået overrakt en DMA, af freakin’ Peter Schmeichel. Folk lytter, og det forpligter, og jeg glæder mig helt sindssygt til at få mere musik ud i 2017!”    

Alex Vargas tager diskussionen op på sin nye single, ”Inclosure”, som er skrevet ud fra en personlig oplevelse og en voksende frustration over en konflikt, der var gået i hårdknude.

”Jeg har altid været dødsangst for at gå ind i en diskussion,” fortæller Alex Vargas om baggrunden for at skrive singlen og fortsætter: ”Eller sådan var det engang. For jeg har også lært at acceptere konfrontation som en vigtig del af livet. Det at turde sætte ord på sine følelser eller fortælle, hvorfor man gør, som man gør, er ofte den hurtigste og mest humane vej til en fornuftig løsning eller forandring.”Inclosure” handler om det progressive i åben dialog, frem for at blive hængende i et regressivt limbo.” 

Med linjer som ”Maybe you should make your mind up. Break away from your inclosure,” kan man da også sige, at den nye single opfordrer lytteren til at åbne for sine følelser.

Alex Vargas udgav i 2014 minialbummet "Howl" på Tiger Music, inden han skrev kontrakt med pladeselskabet Copenhagen Records og i 2015 udsendte singlen "Solid Ground", som blev hans store gennembrud og i 2016 blev fulgt op af ep'en "Giving Up the Ghost" og singlen "Higher Love".

Og for god ordens skyld skal det sige, at Vargas, allerede som 15-årig i 2003, udsendte albummet "Rookie", dog under navnet Alexander Vargas Blay.

GAFFAs anmelder Espen Strunk uddelte i sin tid fire stjerner til minialbummet "Howl" og skrev blandt andet: "For på det blot knap en halv time lange album møder vi en ualmindeligt overbevisende og sjælfuld vokalist, som er blevet sammenlignet med Robert Palmer og Steve Winwood og selv nævner Sam Cooke som et vokalt fyrtårn. Læs hele anmeldelsen her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA