Nyhed

Efter viralt hit om Inger Støjberg: Satire-rap-gruppen Gigis hylder folkeskolelærere

Oven på den kritiske "F Inger" er den animerede kvartet tilbage med mere positive toner i "Gertrud"

Den satiriske, animerede rapgruppe Gigis er klar med en ny single og video, "Gertrud", en hyldest til de danske folkeskolelærere. Se videoen ovenfor.

Den første single fra Gigis var den politiske "F Inger", der udkom den 30. november 2016. Sangen skildrede på kritisk-humoristisk vis en utilfredshed med den udlændingepolitik, der bliver ført i Danmark i øjeblikket.

GAFFA.dk bragte en artikel på udgivelsesdagen – og det medførte, at Inger Støjberg blev gjort opmærksom på sangen. Inger Støjberg delte musikvideoen på sin officielle Facebook-side, og videoen gik viralt med mere end 8000 likes og over 500 delinger.


I et interview med Berlingske udtalte Inger Støjberg om singlen:

”Jeg får mange beskeder fra folk, der ikke er særligt begejstret for min politik, men det er sjældent, at de ligefrem tager sig tid til at komponere en hel sang og at en lave en musikvideo. Jeg har hørt den hele dagen i ministerbilen, og den er virkelig fængende”. Læs hele interviewet her.

Nu er Gigis som sagt klar med endnu en samfundssatirisk single, der denne gang har fokus på de danske folkeskolelærere. Men i modsætning til den forrige, kritiske single er den nye single "Gertrud" mere positivt stemt, nemlig en hyldest til den gode folkeskolelærer. Om singlen siger Gigis selv:


”Vi kommer fra folkeskoler i socialt belastede kvarterer, hvor ballade fyldte mindst lige så meget som lektier. Mange lærere ikke kunne magte deres opgave og kastede rundt med diagnoser, hver gang de mødte en elev, der var udfordret. Men nogle lærere skilte sig ud. De, som kunne rumme de elever, der havde svært ved at gå i skole. Alle har haft en Gertrud – en lærer, der gjorde en forskel og var inspirerende, motiveret og dedikeret til sit arbejde, og denne sang er dedikeret til dem”.

På den musikalske side har Gigis denne gang allieret sig med mere erfarne kræfter end tidligere. "Gertrud" er nemlig produceret af Kewan Padre, der blandt producerer for populære hiphop-navne som Gilli, MellemFingaMuzik og Sleiman.

Hvem er Gigis?


Gigis opstod som en animationsserie om Danmark, hvis ambition var og er at få folk til at grine, men også få dem til at reflektere over emner, den berører. Gigis er skabt for at give en stemme til personer, der normalt ikke har en stemme i det danske mediebillede.

Personerne bag Gigis kommer ifølge deres pladeselskab disco:wax alle fra socialt belastede områder, og det laver selv den musik, der er en central del af serien. Hovedkaraktererne i Gigis er gadedrengene Hassan, Abdi, Musti og Ali. 

Indtil videre er der lavet to sæsoner med i alt 12 episoder, som i alt har over 1 millioner visninger.  Serien kan findes på deres Facebook og YouTube.

ANNONCE